Banken Soorten

B

Banken Soorten Voorbeelden Tips en Advies. Welke soorten banken zijn er? Wat zijn de verschillen tussen de zitbanken? Waar moet je op letten als je een bankstel gaat kopen?

Banken Soorten Voorbeelden Tips en Advies

Banken zijn er in vele soorten, maten, materialen en kleuren. Op deze pagina geeft de redactie een overzicht van de verschillende soorten zitbanken. Van de traditionele rechte bank in verschillende afmetingen, hoebanken tot en met de mogelijkheden van een bankstel op maat. Belangrijk bij de aanschaf van welke bank dan ook is dat je zeker weet dat je over voldoende ruimte beschikt omdat het een groot meubelstuk kan zijn dat veel ruimte nodig heeft. Om teleurstelling te voorkomen kun je het beste ruim de tijd nemen en je goed voorbereiden als je een bank gaat uitzoeken.

2-Zits Banks

Dit is een kleine bank die geschikt is voor maximaal twee personen.

3–Zits Bank

Op een 3-zitsbank is plaats te vinden voor drie personen. Vaak wordt dit aangegeven door drie kussens als zitting en rugsteun.

4-Zits Bank

Dit is een grote model rechte bank waarop vier personen plaats hebben.

Banken Soorten Voorbeelden Chaise LongueChaise Longue

De chaise longue is een dagbed of soort van lange ligstoel die de oorsprong heeft in in het 18e eeuwse Frankrijk. Je kunt de chaise longue het beste beschouwen als een eenpersoons bank met een kenmerkende halve rugleuning die een deel van de korte zijde en lange zijde beslaat.

Hoekbank

De hoekbank is een model dat door de hoek loopt. Meestal heeft dit type bank een wat langer en korter deel. Bij dit model moet je rekening houden met het vrij grote formaat.

Loungebank

Dit is een zeer groot formaat bank met een (gedeeltelijk) lange zitting. Speciaal bedoeld om te loungen, is dit een soort bank die vooral comfort als grootste kwaliteit heeft.

Loveseat

Dit is een klein formaat 2-zits bank. Eigenlijk meer een wat breder model fauteuil. Maar omdat je er ook knus met zijn tweeën op kunt zitten is het romantische begrip loveseat bedacht.

Slaapbank

De slaapbank bevat twee functies in een. Ingeklapt is het een bank waarop je kunt zitten. Echter je kunt de bank ook uitklappen en dan is deze als bed te gebruiken.


Bijpassende Tips en Advies