3 handige tips voor het uitzoeken van een vloer

3

Ligt er al sinds jaar en dag dezelfde vloer in jouw woning? Dan heeft deze mogelijk zijn beste tijd gehad. Door de jaren heen kunnen er krassen ontstaan zijn en misschien is de vloer verkleurd door zonlicht. Als dit het geval is, kun je op zoek gaan naar een nieuwe vloer. Je ervaart al snel genoeg dat dit makkelijker gezegd dan gedaan is. Dit komt vooral door het grote aanbod vloeren. Zie je door de bomen het bos niet meer? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst geven wij jou namelijk 3 tips voor het uitzoeken van een vloer.

1. Welke kleur kies je?

Als er een nieuwe vloer komt, neem je mogelijk een groter deel van jouw woning onder handen. Zo krijgen de muren misschien wel een andere kleur. Daarnaast overweeg je mogelijk om nieuwe meubels te kopen. In dat geval ben je redelijk vrij in het kiezen van de kleur van jouw nieuwe vloer. Komt er alleen een nieuwe vloer en doe je verder niets aan jouw woning? Dan raden wij je aan jouw keuze te baseren op het huidige interieur.

Waarom dit belangrijk is? Omdat een nieuwe vloer moet matchen met de meubels en kleuren in jouw woning. Kies daarom altijd voor een kleur die aansluit bij de overige kleuren in een woning. Gelukkig is dit tegenwoordig een gemakkelijke opgave. Het merendeel van de vloeren is namelijk in diverse kleuren verkrijgbaar. Heb je een mooie vloer gevonden, maar heeft deze niet de kleur die je voor ogen hebt? Check dan altijd even wat de mogelijkheden zijn. De kans is namelijk groot dat de vloer toch in de door jou gewenste kleur verkrijgbaar is.

2. Kies een geschikt materiaal

Bij het uitzoeken van een nieuwe vloer richten veel mensen zich tot de kleur. Begrijpelijk, want dit is het eerste wat opvalt. Toch raden wij je aan verder te kijken dan de kleur. Het materiaal speelt immers ook een belangrijke rol. Gelukkig zijn vloeren tegenwoordig in allerlei materialen verkrijgbaar. Vroeger koos men vaak voor laminaat, parket of vloerbedekking, maar de laatste jaren zijn pvc vloeren populair.

Er zijn mensen die een materiaal kiezen op basis van hun persoonlijke voorkeur. Dit kan, maar verstandig is het niet. Richt je liever tot de functie van de vloer. Komt er vloerverwarming onder te liggen? Kies dan voor een vloer waar de warmte makkelijk doorheen trekt. Vergeet ook niet naar het onderhoud van een vloer te kijken. Een houten vloer heeft namelijk meer onderhoud nodig dan bijvoorbeeld pvc tegels. Daarbij komt dat pvc beter tegen een stootje kan dan hout en dat is ook niet onbelangrijk.

3. Laat je niet te veel leiden door de prijs

Weet je inmiddels voor welk materiaal je wilt gaan en wat de kleur van de vloer moet worden? Dan blijven er vast en zeker nog genoeg vloeren over om uit te kiezen. Veel mensen laten zich in dat geval leiden door de prijs. Logisch, want je wilt niet onnodig veel betalen voor een nieuwe vloer. Het is alleen zaak om je niet te veel te laten leiden door de prijs. Een goedkope vloer is op het eerste oog ideaal, maar je kunt al snel problemen ervaren met de vloer. Zo laat de kwaliteit van het materiaal mogelijk te wensen over. Laat je daarom niet te veel leiden door de prijs, maar kijk vooral naar de kwaliteit van een vloer.


Bijpassende informatie en advies