Waar moet je op letten bij het inhuren van een elektricien?

W

Wil je thuis extra stopcontacten? Dan moet je hier de benodigde bedrading voor aanleggen. Daarnaast moet je de draden aansluiten op jouw groepenkast. Als je zelf geen verstand hebt van elektra, ga je hier niet zelf mee aan de slag. Logisch, want werken met elektra kan namelijk voor gevaarlijke situaties zorgen. Zo kun je bijvoorbeeld een opdonder krijgen als je een verkeerde aanpak hanteert. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg elektriciens die jou zo’n klus graag uit handen nemen. Toch moet je weten dat niet iedere elektricien even betrouwbaar is. Om te voorkomen dat jij zo’n elektricien treft, vertellen we je hier waar je op moet letten bij het inhuren van een elektricien.

1. Kies niet voor de eerste de beste elektricien

Als je een elektricien nodig hebt, is de kans groot dat jij je eerst tot het internet richt. Begrijpelijk, want met behulp van een zoekmachine vind je binnen de kortste keren verschillende elektriciens. Zoek je een elektricien in Rotterdam? Dan krijg je direct talloze resultaten. Veel mensen richten zich tot één van de bovenste resultaten. Toch is dit niet de beste keuze. De bovenste drie resultaten zijn namelijk gesponsord. Dit wil zeggen dat een bedrijf betaalt voor deze positie. Dit zijn regelmatig louche bedrijven die jou proberen op te lichten. Begin jouw online zoektocht daarom liever wat lager op de eerste pagina van een zoekmachine.

2. Kan de elektricien jou vertellen wat het kost?

Voordat je een elektricien inschakelt, ben je ongetwijfeld benieuwd welk bedrag hij na afloop in rekening brengt. Sommige elektriciens doen hier nogal vaag over. Heb je zo’n elektricien getroffen? Ga dan niet in op zijn aanbod. Als je wel toehapt, krijg je na afloop mogelijk een torenhoge rekening gepresenteerd. En dat terwijl de klus mogelijk niet eens naar behoren is uitgevoerd. Kies daarom altijd voor een elektricien die  transparant is over zijn prijzen. Heb je zo’n professional gevonden? Dan is de kans groot dat het een professionele elektricien betreft.

3. Straalt hij of zij professionaliteit uit?

Een elektricien wordt vaak bestempeld als een professional. Toch is lang niet iedere elektricien even professioneel. Huur daarom pas een elektricien in als je overtuigd bent van zijn of haar professionaliteit. Nu vraag jij je mogelijk af hoe je dit kunt zien. Allereerst heeft een professionele elektricien een eigen website waarop je meer over hem kunt lezen. Toch kun je de professionaliteit vaak pas zien als hij of zij bij jou voor de deur staat. Rijdt de elektricien in een bus met de naam en contactgegevens van zijn bedrijf erop? En loopt hij in bedrijfskleding? Dan is de kans groot dat het een professionele elektricien betreft. Twijfel je? Dan kun je de elektricien naar zijn of haar papieren vragen.

4. Komt de elektricien bij jou uit de buurt?

Als je op het internet zoekt naar een elektricien, kom je mogelijk bij specialisten aan de andere kant van het land uit. Zo’n elektricien is een stuk goedkoper, maar het is beter om er eentje bij jou uit de buurt in te schakelen. Woon je in Utrecht? Schakel dan bij voorkeur ook een elektricien in Utrecht in. Dit is met name handig als je op korte termijn een elektricien nodig hebt. Een specialist in de buurt kan vaak snel bij jou langskomen. Dit is vooral handig als je te maken hebt met kortsluiting. Hoe eerder een elektricien ter plaatse is, des te sneller jij verlost bent van het probleem.

Bijpassende tips en informatie