Je thuiskantoor inrichten: Wat mag niet ontbreken?

J

Bij het inrichten van een fijn thuiskantoor komt toch wel het een en ander kijken. Hoewel je een simpel tafeltje en een stoel neer kunt zetten, creëer je zo niet echt een prettige home office voor jezelf. Dat kun je maar beter anders aanpakken. Wat heb je nodig om een goede werkplek aan huis in te richten? Je thuiskantoor inrichten Wat mag niet ontbreken?

Je bureau als belangrijke basis

We beginnen bij de basis: het bureau waaraan je werkt. Het is goed om hier bepaalde eisen aan te stellen, met name als je veel uur achter elkaar moet zitten om je werk uit te voeren. De juiste houding is hierbij belangrijk: je bureau mag niet te hoog, maar ook zeker niet te laag zijn. Verder is de juist grootte van belang. Zo moeten je armen goed kunnen rusten op je bureau: er moet wat ruimte tussen je lichaam en je toetsenbord zitten. Dat maakt ook dat je niet te dicht op je scherm zit.

Zo’n kwalitatief bureau dat bedoeld is om veel aan te werken heeft al gauw een hoge prijs. Er is echter een handig en goedkoop alternatief: met tweedehands kantoormeubelen bespaar je flink! Met een tweedehands bureau haal je de kwaliteit die je zoekt in huis, zonder hier de hoogste prijs voor te betalen. Gebruikte bureaus van bedrijven kunnen vaak namelijk nog heel goed een ronde mee – daar kun je slim gebruik van maken.

Bureaustoelen van een hoogwaardige kwaliteit

Je wilt natuurlijk wel goed zitten in je thuiskantoor. Haal daarom de juiste bureaustoel in huis: niet zomaar elke huis-tuin-en-keukenstoel is hiervoor geschikt. Een ergonomische bureaustoel is belangrijk om de juiste zithouding aan te kunnen nemen. Ook is zo’n goede stoel heerlijk comfortabel: je moet er immers vaak urenlang op zitten.

Het liefst haal je een bureaustoel in huis die ook volwaardig in een kantoorpand zou passen. Er zijn bedrijven die hun gebruikte bureaustoelen verkopen als tweedehands bureaustoelen, die nog in een goede staat zijn. Zo kun je je kantoorruimte op een verantwoorde manier inrichten, met de juiste stoel die echt goed zit.

Persoonlijkheid in je thuiskantoor

Een leuke aankleding van je thuiskantoor mag ten slotte ook niet ontbreken. Het hoeft immers geen saaie, steriele ruimte te zijn. Als je je helemaal thuis voelt in je home office, is dat zelfs bevorderlijk voor je concentratie. Reden genoeg om voor wat persoonlijkheid te zorgen in de kamer.

Hoe je dat doet? Hang bijvoorbeeld een mooie foto op aan de muur – van een vakantiekiekje tot een foto van je gezin. Een mooi fotolijstje op je bureau zetten is ook een fraai idee. Of plaats een souvenir in je thuiskantoor, om altijd even terug te kunnen denken aan een bijzondere reis die je hebt gemaakt. Dat werkt heel inspirerend!


Je thuiskantoor inrichten bijpassende tips en advies