Rotte eieren lucht in huis

R

Rotte eieren lucht in huis. Wat is de oorzaak van de stank? Is de rotte eieren lucht in huis gevaarlijk? Hoe kun je de stank van de rotte eieren lucht in huis bestrijden en voorkomen?

Rotte eieren lucht in huis, wat is de oorzaak?

De lucht van rotte eieren in huis, door sommigen ook wel omschreven als de stank van doorgekookte bloemkool, is niet alleen onaangenaam maar kan ook gevaarlijk zijn. Het is de dus belangrijk om de stank serieus te nemen en er wat aan te doen. Het gas ruikt naar rotte eieren wordt, tenzij je echt bloemkool of iets anders aan het koken bent, veroorzaakt door zwavelwaterstof. Dit is een  een zeer gevaarlijk gas dat ook wel waterstofsulfide wordt genoemd (H2S). Voor de eigen gezondheid is het van groot belang de oorzaak geur van rottere eieren stank zo spoedig mogelijk te vinden en weg te nemen.

Waardoor ontstaat de rotte eieren stank in huis?

Vaak ontstaat de zwavelgeur doordat er problemen zijn met het binnenklimaat in de woning. Maar het is ook mogelijk dat de bron van de stank buitenshuis te vinden is. De stank ontstaat meestal door bij het rottingsproces zwavelhoudende of bij organische stoffen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een dode muis of rat die aan het ontbinden is. Maar de problemen kunnen ook ontstaan door problemen met het riool. De oorzaak van de stank moet snel opgespoord worden zodat er omdat deze schadelijk kan zijn voor de gezondheid en zorgt voor een ongezond leefklimaat is de woning. Waterstofsulfide is een sterk ruikend giftig gas dat vaak de oorzaak van de problemen is. Organische zwavelhoudende stoffen die rotten, zorgen voor een proces dat de stank . In zeer lage concentraties kan je de onaangename geur al ruiken. Bovendien kan zeer hoge concentraties en bij langdurige blootstelling van de geur de geurgevoeligheid afnemen wat het risico voor de gezondheid verhoogt. Het is een giftig gas en inademen van het gas gedurende langere periode is een risico voor de gezondheid. Daarom is het van belang om snel de oorzaak van de stank te vinden en deze weg te nemen/

Wat kun je doen om de zwavelstank in huis te bestrijden?

Uiteraard moet eerst vastgesteld worden wat de doorzaak is van de stank. Ligt er ergens een dode muis dan is de oorzaak duidelijk. Zorg er trouwens wel voor dat de vindplaats goed schoongemaakt en de ruimte langdurig gelucht wordt. Echter vaak is het lastiger om de oorzaak van de stank te vinden. Als je de stank van rotte eieren in huis of in het kantoor ruikt en geen duidelijke oorzaak weet dan is het van belang om een professioneel bedrijf onderzoek te laten doen naar de oorzaak. Wacht hier niet te lang mee omdat natuurlijk de stank erger kan worden en, nog belangrijker, de oorzaak van de stank slecht kan zijn voor de gezondheid.


Bijpassende informatie en advies


Informatie afbeelding
S. Millaar (Unsplash)