Verstelbare Bureaus Voordelen

V

Verstelbare Bureaus Voordelen. Wat is een verstelbaar bureau? Waarom zou je kiezen voor een bureau dat in hoogte verstelbaar is? Welke voordelen bieden verstelbare bureaus ten op zicht en van andere bureautypes?

Verstelbare Bureaus Voordelen

Mensen verschillen van lengte en lichaamsbouw. Dat betekent dan ook dat de ideale en beste werkhoogte van een bureau voor iedereen verschilt. Om op een ergonomisch verantwoorde wijze te kunnen werken is een verstelbare bureaustoel meestal onvoldoende. Verstelbare bureaus zijn er in verschillende uitvoeringen, kwaliteiten en prijsklassen. In de afgelopen jaren is de populariteit van het zogenaamde zit sta bureau enorm toegenomen. Zelfs in de woonomgeving kom je ze steeds meer tegen.

Wat is een zit sta bureau?

Er zijn verschillende soorten verstelbare bureaus. Het type dat je steeds vaker op kantoren tegenkomt is het zogenaamde zit sta bureau. Wat is bureau mogelijk maakt dat het in een zodanige stand ingesteld kan worden dat je staand achter kunt werken. Langdurig zittend werken kan behoorlijk belastend zijn voor de rug en schouders waardoor lichamelijke klachten kunnen ontstaan. Als je zittend werk afwisselt met staand werken dan is de kans op dit soort klachten kleiner. Bovendien zorgt staand werken voor een actievere werkhouding die zelfs de productiviteit ten goede kan komen. Bij een zit sta bureau kun je op gemakkelijke wijze zittend en staand werk afwisselen zonder dat je van plek hoeft te wisselen.

Waaraan herken je verstelbare bureaus waaraan je staand kunt werken?

Het belangrijkste kenmerk is dat dit type bureaus tot een maximale werkhoogte van 1,10 instelbaar is. Dat wil zeggen dat het werkblad op deze hoogte ingesteld kan worden. Goed om na te gaan is op welke wijze je de hoogte kunt instellen. In de meeste gevallen is dit mechanisch met behulp van een slinger die je gebruikt om het werkblad omhoog of omlaag te brengen. Daarnaast zijn er duurdere oplossingen verstelbare bureaus die nog meer voordelen bieden. Dit geldt vooral voor elektrisch verstelbare oplossingen waarbij het bureau automatisch op de juiste instelt.


Bijpassende Tips en Advies