Donzen en Veren Dekbed Verschillen

D

Donzen en Veren Dekbed Verschillen Voordelen en Nadelen. Welke verschillen zijn er tussen een donzen en een veren dekbed? Wat zijn de voordelen en nadelen van dons en veren als vulling van dekbedden?

Donzen en Veren Dekbed Verschillen Voordelen en Nadelen

Wellicht zou je het niet denken maar er zijn wel degelijk vrij grote verschillen tussen een donzen en veren dekbed. Op deze pagina kun je informatie en uitleg vinden over zowel een dekbed ganzendons als eendendons en over veren als materiaal voor dekbedden en kussens. Goed om te weten is trouwens dat veren wel gebruikt worden als vulling voor dekbedden. Echter meestal in een combinatie met dons. De scherpe delen van veren in combinatie met de lagere isolatiewaarde bieden minder voordelen ten opzicht van dons. Voordeel is wel dat veren veel goedkoper zijn dan dons.

Wat zijn de verschillen tussen eendendons en ganzendons?

Zowel op de borst van zowel eenden als ganzen groeit er onder de borstveren dons. Het is een zeer zacht en bolvormig materiaal, zonder de scherpe steeltjes waar je bij veren last van kunt hebben. Bovendien heeft dons de kwaliteit om te zorgen voor een goede vochtregulering en warmteisolatie. Als laatste kwaliteit is vermeldenswaard dat dons de natuurlijke vorm weer kan aannemen nadat het in de verdrukking is geweest. Deze kwaliteiten zorgen ervoor het dus uiterst geschikt materiaal om te gebruiken als vulling van dekbedden. De eerlijkheid gebiedt wel te vertellen dat er ook een nadeel kleeft aan dons. Het is een van eenden en ganzen afkomstig materiaal dat gewonnen wordt van levende vogels. Er hiervoor zijn de levensomstandigheden niet altijd even diervriendelijk.

Voordelen van ganzendons

Ganzendons is wat lichter en wat groter dan eendendons. Bovendien is de isolatiewaarde van dons dat van de gans afkomstig zo’n 15% hoger dan eendendons. Ook is het temperatuurregulerende kwaliteit bij ganzendons net wat hoger als eendendons.


Bijpassende Tips en Advies


Informatie foto’s
Foto bovenzijde: M. Reding (Unsplash)