Laat de winter maar komen! 3 rolluiken tips

L

Laat de winter maar komen! 3 rolluiken tips. De koude wintermaanden komen er weer aan. Sneeuw, ijs en temperaturen die overdag maar net boven het vriespunt komen. Je huis warm houden is dan ook een echte must tijdens deze periode. Maar hoe zorg je ervoor dat er zo min mogelijk kou binnenkomt via je ramen en deuren? Rolluiken zijn hiervoor de ideale oplossing. Met deze rolluiken tips ben jij klaar voor de winter!

Tip 1: Isolerend effect van rolluiken

Rolluiken hebben een isolerende werking. Waar ze er in de zomer voor zorgen dat je huis aangenaam koel blijft, zorgen ze er in de winter juist voor dat er zo min mogelijk warmte verloren gaat via de ramen. Wanneer je een rolluik volledig gesloten hebt ontstaat er een stilstaande luchtbuffer tussen het raam en het rolluik die in de winter koude lucht buiten houdt en de warmte juist binnen. De isolatiewaarde kan hierdoor tussen de 10 en 40% verbeteren, wat weer een positief effect heeft op de stookkosten. Rolluiken zijn dus meer dan alleen een zonweringsproduct die gebruikt wordt tijdens de warme zomermaanden.

Tip 2: Kies voor rolluiken met kwaliteit

Goedkoop is duurkoop. Zo ook met rolluiken. Kies daarom voor een betrouwbaar rolluiken merk en laat je hierin adviseren door een specialist. Hierdoor loop je minder risico op onaangename verassingen en ben je verzekerd van garantie en kwaliteit. In veel gevallen geniet je dan ook van maar liefst 5 jaar garantie waardoor je minder kans hebt op vervelende kosten in de toekomst. Wil je weten welk rolluik geschikt is voor jouw situatie? INHUIS Plaza is dé specialist in zonwering op maat. Je vind hier rolluiken voor ieder budget: van kwaliteitsvolle huismerk rolluiken tot rolluiken van bekende A-merken zoals Verano. Laat je adviseren door een specialist of stel jouw rolluik online samen en bereken direct je prijs.

Tip 3: Let op met het openen van elektrische rolluiken

Heb je elektrische rolluiken? Pas dan op met het openen van je rolluiken tijdens de koude wintermaanden. Door vorst of sneeuw kunnen de rolluiken vastgevroren zitten, waardoor je het rolluik niet omhoog of omlaag kunt doen. Het is daarom belangrijk dat je het rolluik eerst laat ontdooien. De rolluiken van INHUIS Plaza zijn standaard voorzien van een slimme Somfy motor. Deze motor is voorzien van vorstbescherming en herkent daardoor een vastgevroren rolluik. Als de lamellen bevroren zijn, stopt de motor direct. Ook bij andere obstakels zal de motor automatisch afslaan.


Bijpassende Tips en Informatie