Veilig Klussen Tips Bescherming

V

Veilig Klussen Tips Bescherming. Wat is de beste manier om je te beschermen als je veilig wilt klussen? Welke soorten veiligheidsschoenen, veiligheidskleding en andere bescherming is er voor de klusser? Wat zijn goede tips voor een optimale beschermijn tijdens het klussen en verbouwen?

Veilig klussen tips bescherming

Professionele bouw- en klusbedrijven moeten zich verplicht aan allerlei veiligheidsregels houden. En dat is niet voor niets. Aan veel klussen en bouwwerkzaamheden kunnen risico’s kleven als je dit zonder de juiste voorzorgmaatregelen en beschermende materialen, kleding en schoeisel doet. Eigenlijk geldt dit ook voor klussen die doe-het-zelvers in en rond de woning en in de tuin uitvoeren. Gek genoeg is er bij de klussers vaak minder aandacht voor de eigen veiligheid en bescherming. Bovendien worden er regelmatig risico’s genomen om even snel een klus te klaren. Toch kun je veel lichamelijke en materiële schade voorkomen als je zorg voor een goede bescherming en je ervoor kiest om veilig te klussen. De eerste tip om veilig te klussen is de keuze voor kleiding en schoeisel die goede bescherming biedt tijdens de klus die je moet doen. Op de webwinkel Bowork.nl is een zeer groot assortiment beschermende kleding, schoenen en andere beschermende materialen te koop die ervoor zorgen dat de kans op lichamelijk letsel een stuk kleiner wordt tijdens het verbouwen.

Tips voor soorten bescherming op veilig te klussen

Hieronder is een overzicht te vinden van de verschillende soorten bescherming waarmee je jouw eigen veilgheid aanzienlijk verhoogt tijdens het klussen en verbouwen. Naast het gereedschap in huis zou er net wat meer aandacht moeten zijn voor kleding, schoenen en andere bescherming tijdens het klussen.

Werkschoenen en Werklaarzen

Je voeten zijn kwetsbaar tijdens het klussen. De kans dat er iets zwaars op valt of dat ze bekneld raken is verre van denkbeelding. Het dragen van goede en berschermende werkschoenen of werklaarzen, bijvoorbeeld verstevigde neuzen, zorgt ervoor dat de kans op blessures aan de voeten een stuk kleiner is. Bovendien kunnen goed passende en comfortabele schoenen er laarzen ervoor zorgen dat je meer grip hebt en de kans op uitglijden en vallen vermindert. Voordeel is dat beschermende schoenen en laarzen tegenwoordig in een groot aantal verschillende modellen en uitvoeringen te koop zijn.

Werkkleding

Voor werkkleding geldt vooral dat ze goed en comortabel moet zitten. Ook is het van belang dat de kans dat je met de kleding ergens achter blijft hangen klein is. Speciale voor de klusser en bouwvakker ontworpen kleiding is daarnaast sterker dan gewone kleding. Bovendien is er rekening gehouden met praktische oplossingen zoals extra zakken waarin je op handige wijze een deel van het benodigde gereedschap bij je kunt dragen.

Veilig Klussen Tips Bescherming WerkhandschoenenWerkhandschoenen

Net als de voeten, zijn ook de handen kwetsbaar. Goede werkhandschoenen kunnen een deel van deze kwetsbaarheid wegnemen. Afhankelijk van het soort kluswerkzaamheden, zijn er passende handschoenen verkrijgbaar.

Beschermende materialen

Naast de kleding zijn er uiteraard nog andere materialen die bescherming bieden tijdens het klussen. Afhankelijk van het soort werkzaamheden is het verstandig om een helm op te zetten, mondkapje te dragen, gehoorbeschermijn in te doen of gebruik te maken van gelaatsbescherming.


Bijpassende Tips en Advies


Foto Informatie
Bovenzijde pagina: @siora18 (Unsplash)
Werkhandschoenen: Safetyjogger Prodry (Bowork)