Interieurtrends 2020

I

Interieurtrends 2020. Wil jij graag een hippe inrichting? Met de volgende interieurtrends zit jij helemaal goed. De Scandinavische inrichting blijft populair. Deze stijl kun je mooi combineren met retro-accenten. Populaire thema’s blijven warme en zachte kleuren op de muren en veelvuldig gebruik van mooie kamerplanten voor een gezellige en groene sfeer en duurzaamheid.

Een imperfect interieur is helemaal hot – Interieurtrends 2020

De tijd van strakke en vlekkeloze interieurs ligt helemaal achter ons. Tegenwoordig mag je woning uitstralen dat er geleefd wordt en kun je met een gerust hart verschillende woonstijlen combineren. Denk daarbij aan de Japanse wabi-sabi-stijl, waarbij geldt; Niets is eeuwig. Niets is af. Niets is perfect. En zo is het maar net. Hang bijvoorbeeld een toffe ouderwetse telefoon aan de muur, ook al bel je alleen maar met je smartphone. Dit laatste kan trouwens goedkoop door sim only te vergelijken. Zo bespaar je voor leuk interieur. Andere geweldige woonaccessoires die volledig in de wabi sabi-trend passen zijn kussentjes in stoere materialen en diverse formaten en prints. Geniet van de schoonheid van imperfectie.

Creëer een urban jungle

Planten brengen je interieur voor je ogen tot leven. Kies bijvoorbeeld voor prachtige groene planten die niet alleen makkelijk te verzorgen zijn maar ook extra zuurstof afgeven aan de lucht. Met een Pilea (ook wel pannenkoekenplant), Monstera (ook wel gatenplant) of goudpalm creëer je in een handomdraai een vrolijke woon- of slaapkamer. Het prettige aan deze planten is dat ze weinig verzorging nodig hebben. Als je veel ervaring hebt met de verzorging van planten kun je ook kiezen voor een prachtige groene varen of een Sansevieria (ook wel vrouwentong). Maak je urban jungle af met potjes in verschillende formaten, vormen en materialen voor een georganiseerd allegaartje. Niet vergeten de planten water te geven.

Warme ronde vormen

Je kunt er niet meer omheen. Ronde vormen zijn hot. Of je nu kiest voor een prachtige ronde tafel, zachte ronde stoelen of je interieur afmaakt met een opvallende ronde hanglamp. Een ronde eettafel is extra gezellig omdat je jouw gezelschap gemakkelijker aankijkt dan aan een vierkante tafel. Ronde items passen ook prima in een kleiner huis of appartement. Probeer te spelen met de ruimte. Je kunt ook kiezen voor een ronde tafel die je uit kunt schuiven op het moment dat er vrienden komen eten. Zo heb je meer ruimte op het moment dat het nodig is.

Multifunctionele items

Dit brengt ons direct tot de laatste woontrend. De laatste jaren wonen mensen op een steeds kleiner oppervlak. Dit hoeft niet te betekenen dat er geen ruimte in jouw woning is om te voldoen aan de laatste woontrends. Kies bijvoorbeeld voor een tafel met bergruimte of ga voor een poef die tegelijkertijd dienst doet als opruimplekje voor je tijdschriften. Je ziet steeds meer modulaire en multifunctionele meubels terug die je in kunt zetten op een manier die past bij jouw interieur. Ga in de slaapkamer bijvoorbeeld voor een multifunctioneel bed, met een mooie ombouw van licht hout, die tegelijkertijd dienst doet als kast.

Denk eens goed na over wat jou aanspreekt en wat jij mooi vindt, voordat je op zoek gaat naar allerlei interieur voor je woning. Zo kom je uiteindelijk tot het best eindresultaat.