Slimme opbergoplossingen voor een opgeruimd huis

S

Iedereen kent het wel, te veel spullen in huis. Je weet niet meer waar je ze moet laten. De kastjes overstromen van het servies, dozen, kleding en troep en het meeste gebruik je vrijwel nooit. Door te investeren in slimme opbergoplossingen voorkom je een onopgeruimd huis. Een net huis zorgt voor veel meer rust. Een voorbeeld van een slimme opbergoplossing is een lockerkast. Een praktische opberg kast met meerdere vakken en kolommen, speciale droogkasten voor kleding, onderhoudskasten of een postkast zijn allemaal voorbeelden hoe je jouw huis altijd netjes houdt. Een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd. Benieuwd naar hoe jij het thuis nog aangenamer maakt voor jezelf? Lees dan snel verder.

Een fijne sfeer bij jou thuis

Een opgeruimd huis zorgt voor een fijne woonbeleving. Dit heeft alles te maken met meerwaarden creëren in je huis. Dit doe je door bijvoorbeeld een rustige, unieke kleur verf te kiezen voor een muur. Daarnaast kun je door middel van leuke plantjes al snel een fijne sfeer neer zetten. Groen in huis werkt daarnaast ook positief op ons brein. Houd het simpel, zonder te veel poes pas van allerlei verschillende, bij elkaar geraapte spullen. Zorg er dus voor dat je voor jezelf een bepaalde stijl gaat creëren. Met eenzelfde soort stijl creëer je namelijk eenheid in je huis. Kies dus voor een passen kleurenpalet en pas hier je accessoires op aan.

Veel verschillende soorten kleurtinten leidt vaak tot onrust. Net zoals een onopgeruimd huis. Dit geldt ook voor je tuin. Houd deze dan ook goed bij. Een tuin goed bijhouden moet het hele jaar door. Het kan dus best wat tijd en moeite kosten om een grote tuin te onderhouden. Zorg ervoor dat je zowel je tuin als je huis blijft bijhouden. Zo hoef je hier niet in één keer veel tijd te besteden en geniet je altijd van een opgeruimd huis en tuin.

Een net huis hoeft niet moeilijk te zijn

Hoe minder spullen, hoe minder troep. Zo simpel kan het soms zijn. Een opgeruimd huis hoeft geen hogere wiskunde te zijn. Denk bij het inrichten van je huis aan praktische manieren om met zo min mogelijk spullen een zo fijn mogelijke woonbeleving te creëren. Een minder volle ruimte is vaak al een stuk opgeruimder voor het oog. Je spullen kun je het beste zo opbergen, dat ze niet meer te zien zijn. Zo kun je bijvoorbeeld opbergkastjes onder je bank, onder de gootsteen of manden gebruiken. Daarnaast zorgt goed licht ook voor meer ruimte en rust. Zo kun je door het licht slim te plaatsen bepaalde stukken uitlichten waar dan je aandacht naar toe wordt getrokken.

Tot slot één van de makkelijkste tips, waarbij je direct resultaat zult merken. Schaf een schoenenrek aan. Schoenen slingeren vaak overal rond in huis. Door een schoenenrek te plaatsen op een vaste plek, voorkom je dit. Een vaste plek voor je spullen zorgt namelijk voor structuur en een opgeruimde leefomgeving.

Een opgeruimd huis betekent dus een huis dat rust brengt. Berg je spullen op, zet ze uit het zicht en houd je huis netjes. Zo voel jij je het fijnste thuis.

Bijpassende tips en informatie