Voor welk materiaal kun je het beste kiezen bij het kopen van een dakkapel?

V

Wil je graag je huis een upgrade geven? Het is dan een aanrader om te kiezen voor een dakkapel, waarbij je de keuze hebt uit materialen. Op het gebied van het materiaal wordt over het algemeen aangeraden om te kiezen voor een kunststof dakkapel, al kun je natuurlijk een expert vragen om je hierover advies te geven. Het hoeft namelijk niet altijd het geval te zijn dat je het beste kunt kiezen voor kunststof. In totaal worden dakkapellen geproduceerd van zeven verschillende materialen. Daarover kun je hieronder meer lezen!

Kunststof dakkapel

De dakkapel van kunststof werd net al genoemd. Als je voor dit materiaal kiest, zul je een dakkapel krijgen die zo goed als onderhoudsvrij is. Wel is kunststof aan de dure kant als het gaat om de kosten, wat onder meer komt doordat het lastig is om van kleur te veranderen. Houd hier rekening mee bij een prefab dakkapel laten plaatsen.

Houten dakkapel

Naast kunststof kiezen veel Nederlanders ook voor hout als ze een dakkapel kopen. Dit is dus goedkoopste variant en wordt daarom vaak gekozen. Dit materiaal is bovendien gemakkelijk te bewerken, terwijl het ook sterk en duurzaam is. Een houten dakkapel heeft daarentegen helaas veel onderhoud nodig, wat bij de andere materialen niet het geval is.

Aluminium dakkapel

Bovendien kun je kiezen voor een dakkapel van aluminium, wat een extreem hoogwaardig materiaal is. Het kost dan ook relatief veel geld om een aluminium dakkapel te laten plaatsen op je woning, maar het is desondanks wel laag in onderhoud. Het heeft daarnaast ook nog eens een hoge isolatiewaarde en een lange levensduur in de meeste gevallen.

Polyester dakkapel

Een polyester dakkapel is volledig gemaakt van kunststof, wat ook geldt voor het frame, terwijl dit bij kunststof niet het geval is. Hierdoor is de volledige dakkapel geproduceerd van kunststof. Dit zorgt ervoor dat het uit één stuk gemaakt kan worden, wat leidt tot een hogere isolatiewaarde. Ook heb je vrijwel geen onderhoud bij dit materiaal.

Koperen dakkapel

Heb je een groot budget bij het kopen van een dakkapel? Kies dan voor een variant van koper! Dit is zeer waarschijnlijk de duurste en direct ook de mooiste dakkapel waarvoor gekozen kan worden. Veel mensen die een koperen dakkapel nemen doen dit vanwege de luxe uitstraling, maar ook doordat dit materiaal een hoge isolatiewaarde heeft en onderhoudsvrij is.

Trespa dakkapel

Trespa is een materiaal dat bestaat uit natuurlijke producten, wat bij kunststof en polyester niet het geval is. De platen hebben aan de buitenzijde een ondoordringbare toplaag, terwijl de binnenzijde juist uit samengeperste houtvezels bestaat. Een trespa dakkapel is vrijwel onderhoudsvrij en heeft bovendien een hoge isolatiewaarde.

Zinken dakkapel

Net als koper en trespa is zink een van de duurdere materialen waarvoor je kunt kiezen bij het kopen van een dakkapel. Dit materiaal is hoogwaardig en wordt vooral gebruikt doordat het een goede duurzaamheid en mooie uitstraling heeft. Zorg voor de hoogste isolatiewaarde door de zinken dakkapel te combineren met een kunststof constructie!


Bijpassende tips en advies