Sally Coulthard – Floriografie

S

Sally Coulthard Floriografie recensie en informatie boek over de betekenis van bloemen. Op 9 februari 2021 verschijnt bij Uitgeverij Terra de Nederlandse vertaling van het boek Floriography van de Engelse schrijfster Sally Coulthard.

Sally Coulthard Floriografie recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering van het tuinboek Floriografie, Wat bloemen ons vertallen. Het boek is geschreven door Sally Coulthard. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over dit nieuwe boek van de Engelse schrijfster Sally Coulthard.

Sally Coulthard Floriografie

Floriografie

Wat bloemen ons vertellen

  • Schrijfster: Sally Coulthard (Engeland)
  • Soort boek: hobbyboek, tuinboek
  • Origineel: Floriography (2021)
  • Uitgever: Terra
  • Verschijnt: 9 februari 2021
  • Omvang: 144 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Boek

Flaptekst van het bloemenboek van Sally Couthard

Al duizenden jaren gebruiken mensen bloemen om hun emoties en gevoelens te uiten. Zo zeggen rozen bijvoorbeeld ‘ik hou van jou’, bieden witte lelies steun bij verlies en herdenken we met klaprozen.

Sally Coulthard laat aan de hand van kleurrijke illustraties zien hoe we deze geheime taal nog steeds over de hele wereld gebruiken. Ze duikt in de betekenis van bloemen en waar deze vandaan komt. Of het nu om oude mythologie gaat, of om volksverhalen of folklore. Van pioenroos tot zoete erwten en van klimop tot irissen: van 50 bloemen en planten lees je de betekenis.

Floriografie neemt de lezer mee op een intrigerende reis langs de geschiedenis, legende, antropologie, literatuur en laat zien hoe de moderne samenleving vandaag de dag nog steeds vertrouwt op de betekenis van bloemen.


Bijpassende boeken en informatie