Led panelen voordelen

L

Led panelen voordelen informatie toepassing en aanbiedingen. Wat is een led paneel? Voor wat voor soort verlichting kun je led panelen gebruiken? Wat is een goede prijs voor dit soort verlichting?

Wat zijn de voordelen van led panelen?

In deze tijd waarin de energieprijzen behoorlijk aan het oplopen zijn, kunnen besparende lampen en verlichting een goede bijdrage leveren aan het beperken van de hoogte van de energierekening. Op deze pagina kun je uitleg vinden over de het energieverbruik van led paneel ten opzichte van traditionele lampen en verlichting. Bovendien kun je hier ook informatie verstrekt over de lichtopbrengst van ledlampen.

Led panelen voordelen informatie toepassing en aanbiedingen

Van oorsprong wordt het led paneel vooral toegepast in kantoren, vergaderruimtes, klaslokalen en bovendien in ziekenhuizen en andere zorginstellingen. Sterker nog dit soort verlichting is speciaal ontwikkeld voor het systeemplafond. Het paneel met de ledverlichting heeft namelijk precies de afmetingen van een plaat die in een systeemplafond geplaatst kan worden. Hierdoor is het paneel om een snelle en eenvoudige wijze in het plafond te monteren en af te werken.

Uiteraard is dit type verlichting veel energiezuiniger dan traditionele kantoorverlichting waardoor er een aanzienlijke kostenbesparing kan plaatsvinden.

Led paneel in de woonomgeving

Inmiddels doen led panelen ook in woonruimtes hun intrede. De vierkante verlichting heeft een vrij luxe en moderne uitstraling die goed past bij een strak interieur. Bovendien is het een lichtbron die een vrij groot oppervlak kan verlichten. Vooral in de keuken en woonkamer zie je het gebruik ervan aanzienlijk toenemen in de afgelopen jaren. Ook in kamers en ruimtes waar in huis gewerkt en gestudeerd wordt, neemt de toepassing toe.

Led spots als alternatief

Is een led paneel te groot dat kun je uiteraard ook kiezen voor een led spot. Ook hiervoor geldt dat het energieverbruik zeer veel lager is dan bij traditionele spot en is er een grote variëteit aan modellen en mogelijkheden. Lees meer over de voordelen van led spots.


Bijpassende tips en informatie