Tuinset soorten en modellen

T

Tuinset soorten en modellen tips aanbiedingen en advies. Welke soorten tuinsets zijn er? Wat zijn meestal de meubels waaruit een goede tuinset bestaat? Welke modellen tuinmeubilair maken deel uit van tuinsets?

Tuinset soorten en modellen

In de meeste gevallen waarin is sprake is van een tuinset bestaat deze uit een tafel en meerdere stoelen. Een set kun trouwens het beste beschouwen als een soort van eethoek voor in de tuin, op de veranda op op het terras. Je moet bovendien kunnen aanschuiven aan de tuintafel. De tafel kan dus niet te laag zijn ten opzicht van de tuinstoelen. Andersom geldt dit trouwens ook. De kleinste set bestaat uit een tafel met twee stoelen. Veel voorkomend is een tuinset 6 stoelen en zelfs nog meer. Heb je beperkte ruimte dan is een keuze voor een set met slechts vier stoelen meer voor de hand liggend.

Van welke materialen zijn de tuinsets meestal gemaakt?

Omdat de tuinset veelal buiten in de tuin of op het terras wordt gebruikt is het van belang dat deze weer, wind en regen goed kan doorstaan. Natuurlijk is het mogelijk om de set te beschermen met hoezen maar die houden helaas niet alle weersinvloeden tegen. Plaats je de tuinmeubels onder een overkapping of in een serre dan zijn de directe weersinvloeden uiteraard wat minder. Ook kan dan het materiaal waarvan de set gemaakt is iets kwetsbaarder zijn. Goed om te weten is ook dat de brandende zon en hitte een negatieve invloed kunnen hebben op het materiaal waarvan de tuinset gemaakt is. Is er weinig beschutting tegen de brandende zomerzon dan is het goed om hiermee bij de keuze rekening te houden.

Tuintafel modellen

Een tuintafel kun je in een groot aantal verschillende modellen en afmetingen kopen. Om je een idee te geven van wat er allemaal mogelijk is heeft de redactie op de pagina tuintafel modellen voorbeelden en informatie van de mogelijkheden, uitvoeringen en materialen verzameld.


Bijpassende tips en informatie