Kies een woonstijl die bij jouw past!

K

Ben je onlangs verhuisd of wil je je huidige woning een make-over geven? Er zijn zoveel stijlen voor een woning. Het is begrijpelijk als je geen idee hebt waar je kunt beginnen. In dit artikel bespreken wij elke stijlen tegenwoordig helemaal in zijn.

Scandinavische woonstijl

De meest populaire stijl, is de scandinavische stijl. Bij deze stijl wordt veel gebruik gemaakt van zachtere vormen, zwart, wit en grijs, maar ook pastel kleuren, natuurlijke materialen. Je zou kunnen kiezen voor een zwart tv meubel of een wit tv meubel. Dit zou je mooi kunnen combineren met decoratie stukken van natuurlijk materiaal zoals hout of vazen van klei. Vergeet het niet “typisch” Scandinavisch te maken. Je kunt dit doen door pastelkleuren in de decoratie terug te laten komen. Leuke decoratie kussens in pastelkleuren op de bank, een hoogpolig tapijt is een beige, leuke vaasjes, beeldjes en fotolijstjes. Het kan allemaal!

Landelijke woonstijl

Waar de Scandinavische stijl zacht, maar clean is, is de Landelijke woonstijl juist heel knus. De meubels zijn rustig van kleur. Denk bijvoorbeeld aan licht grijs, wit, taupe en licht hout. Je kunt je woning makkelijk in deze stijl opmaken door warme dikke dekens op de banken te plaatsen en veel kaarsjes te branden. Als je een openhaard hebt, is het alleen maar makkelijker om deze stijl te adopteren. Een andere tip, is om elementen van het boeren leven terug te laten komen. Dit kun je makkelijk doen door decoratie kussens met een koeienprint op de bank te plaatsen. Maak het af met koeien schilderijen en kamerplantjes.

Bohemian woonstijl

De Scandinavische en Landelijke woonstijl zijn momenteel super populair, daarom bespreken we in dit artikel ook een andere bijzondere stijl. We hebben het natuurlijk over de Bohemian stijl. Met deze stijl breng je zigeuner “vibes” naar je huiskamer. Zeer passend voor wanneer je echt een natuurmens bent. Met deze stijl kun je vele kanten op. Je kunt je ervoor kiezen veel kleur en printjes toe te voegen. Om deze stijl af te maken kun je veel kleedjes, stoffen en kussens plaatsen. Maak de look af met passende decoratie en leg vooral de nadruk op het plaatsen van veel plantjes.

Het is duidelijk dat er veel manieren zijn om je huis in te richten. In dit artikel hebben we de nadruk legt op de meest populaire woonstijlen (Scandinavisch en Landelijk) en een bijzonder alternatief (Bohemian). Al deze stijlen kun je makkelijk combineren met een wit of zwart tv meubel. Weet jij al welke stijl jij het leukst vindt?

Bijpassende tips en informatie