Haal de natuur eenvoudig in huis met deze 5 tips

H

De mogelijkheden om je interieur groener te maken en de natuur in huis te halen zijn tegenwoordig eindeloos. Van planten en bloemen tot verschillende prints en natuurlijke materialen: de natuur is overal. Met onderstaande 5 tips breng je de natuur eenvoudig in huis en wordt je woning gelijk een stuk groener!

Tip 1: Een natuurlijke vloer

We beginnen natuurlijk bij de basis, namelijk de vloer. Vloeren van hout, bamboe of zelfs kurk zijn ideaal als je van een natuurlijke look houdt. Je kunt hierbij kiezen voor een laminaatvloer, maar ook met een voor een pvc vloer in hout design. Het mooie van natuurlijke materialen is dat de gevarieerde texturen, imperfecties en nerven (in het bijzonder van hout) juist bijdragen aan het natuurlijke effect dat je in de ruimte wil brengen.

Tip 2: Let the sunshine in!

Een andere, zeer goedkope, manier om de natuur in huis te brengen is door het natuurlijke licht binnen te laten. Zorg ervoor dat het daglicht niet geblokkeerd wordt door bijvoorbeeld te zware gordijnen. Heb je te zware raambekleding? Kies dan juist voor lichtere raambekleding gemaakt van natuurlijke materialen, zoals jaloezieën van hout.

Tip 3: Planten, bloemen en kruiden

De snelste manier om de natuur vrij letterlijk in huis te halen is door lekker veel en grote planten te plaatsen, maar ook kruiden en bloemen doen het goed. Planten staan ontzettend leuk in je woning, zuiveren bovendien de lucht en verminderen stress- en angstgevoelens. Drie vliegen in één klap!

Tip 4: Licht en natuurlijk kleurenpalet

De kleuren die je gebruikt in je woning hebben natuurlijk invloed op de sfeer. Als je kiest voor door de natuur geïnspireerde kleuren als aardetinten, groen- en blauwtinten afgewisseld met beige en gebroken wit, dan zit je goed. Laat je inspireren door de natuur en kies voor een muur van saliegroen of hemelsblauw. Je zult versteld staan van het effect!

Tip 5: Natuurlijke materialen

Uiteraard kunnen natuurlijke materialen niet ontbreken als je de natuur in huis wil gaan. Met natuurlijke materialen bedoelen we materialen als hout, bamboe, steen, natuursteen, klei, leer, touw en wol. Als je het leuk vindt om met textuur te spelen, dan kun je ook voor binnenmeubelen van vlechtwerk gaan en/of bijvoorbeeld een stenen werkblad in de keuken.  Om meer natuurlijke materialen te gebruiken, kun je kiezen voor accessoires als rieten manden, schapenkleedjes en gehaakte muurdecoratie.

Tot slot: wil je je huis naast groener ook nog eens duurzamer maken? Bekijk dan welke subsidies jij kunt krijgen voor het verduurzamen van jouw huis!

Bijpassende tips en informatie