Wat zijn de raamdecoratie trends in 2023?

W

Wat zijn de raamdecoratie trends in 2023? Welke ontwikkelingen, stijlen, kleuren en materialen raamdecoratie zijn hot?

Wat zijn de nieuwe raamdecoratie trends in 2023?

Als je door hebt welke invloed raamdecoratie heeft op de sfeer in huis dan is het niet vreemd dat je hierin elk jaar weer nieuwe trends en ontwikkelingen kunt herkennen. Kleur, materiaal, stijl en zelfs de wijze waarop de decoratie opgehangen en bediend kan worden is aan verandering onderhevig. Op deze pagina gaan we in op een aantal van de meest veelbelovende trend van dit jaar.

Natuurlijke kleuren en materialen

In deze vrij heftige tijden zijn we op vaak op zoek naar warmte en geborgenheid omdat er al genoeg dynamiek in de buitenwereld. Natuurlijke materialen in de inrichting kunnen zorgen voor warmte en rust in elk interieur. Bovendien kunnen natuurlijke kleuren hierin een positieve rol spelen. Om een aantal voorbeelden te noemen: jaloezieën in natuurkleuren en wellicht zelfs gemaakt van natuurlijke en duurzame materialen en rolgordijnen in zachte en warme kleuren die je ook terug kunt vinden in de natuur. En ook met natuurlijk getinte gordijnstoffen kun je dit effect goed bereiken. Op de website raamdecoratie van Tuiss kun je hiervan mooi en aansprekende voorbeelden vinden.

Meer gebruik van inbetween gordijnen

Een zogenaamd inbetween gordijn heeft als belangrijke eigenschap dat het lichtdoorlatend is maar niet al het buitenlicht uitsluit. Door te kiezen voor dit type gordijnen zorg je ervoor dat het soms te harde zonlicht gedempt wordt maar dat er wel voldoende natuurlijk buitenlicht in huis binnenkomt en het niet te donker is. Bovendien kan de wijze waarop het gordijn geweven is voor een extra mooi en bijna sprookjesachtig effect zorgen. Dit werkt nog eens extra goed als je voor een mooie natuurlijke kleur kiest en de inbewtween gordijnen zodanig op plekken in huis ophangt dat het effect maximaal is.

Duurzame materialen

Er is een steeds ruimere variëteit in raamdecoratie die gemaakt is van materialen die duurzaam zijn en op een wijze worden gewonnen en behandeld die zo min mogelijk belasting geeft voor mens en milieu. Hier kun je bijvoorbeeld denken aan raamdecoratie gemaakt van bamboe.

Bijpassende tips en advies