Badkamer verbouwen? Hier moet je op letten!

B

De dag begin en eindig je veelal in de badkamer. Ga maar eens na wat het eerste is dat je doet als je wakker bent. Grote kans dat je naar de badkamer loopt, onder de douche stapt en jezelf klaarmaakt voor de dag. Ook voordat je ’s avonds naar bed gaat, maak je je in de badkamer wederom klaar.

Omdat de badkamer een ruimte is waar je veel tijd in doorbrengt, is het belangrijk dat deze ruimte naar je wens is. Merk je op dat dit momenteel niet het geval is? Dan is het verbouwen van je badkamer een goed idee. Voordat je je badkamer gaat verbouwen, zijn er wel tal van zaken waar je goed op moet letten.

Hoe kom je aan een vakman?

Eén van de belangrijkste vragen momenteel is hoe je aan een vakman komt. Uit de agenda’s van de meeste vakmannen komt namelijk rook, waardoor je bij voorkeur zo spoedig mogelijk in contact met een vakman moet komen. Daarbij is het ook aan te raden om voor een vakman bij je uit de buurt te kiezen. Woon je in Utrecht en heb je een elektricien nodig? Ga dan op zoek naar een elektricien in Utrecht en neem zo snel mogelijk contact met hem/haar op.

Hoeveel geld wil je uitgeven?

In de afgelopen maanden is alles in het leven duurder geworden. Dit merk je in de supermarkt, maar merk je ook bij het voorbereiden van een verbouwing. Alles aan het verbouwen van een badkamer is duurder geworden:

  • Grondstoffen en materialen. Voor de verbouwing van een badkamer heb je uiteraard meerdere grondstoffen en materialen nodig. Zo’n beetje alle grondstoffen en materialen zijn in de afgelopen periode echter een stuk duurder geworden.
  • Badkamermeubelen. Als je nieuwe meubelen voor in je badkamer aan wilt schaffen, kun je hiervoor ook diep in de buidel tasten.
  • Vakmensen. Ook voor bijvoorbeeld een loodgieter in Almere betaal je tegenwoordig een stuk meer. Dit geldt overigens niet alleen voor een vakman in Almere, maar voor in elke stad of regio. Vakmannen hebben gewoonweg hun tarieven (flink) verhoogd.

Wat wil je precies verbouwen?

Uiteraard moet je ook goed bepalen wat je precies wilt verbouwen. Wil je je hele badkamer anders inrichten? Wil je slechts een paar elementen in je badkamer wijzigen? Of wil je mogelijk je badkamer volledig anders indelen? Voor een andere indeling moeten mogelijk leidingen en dergelijke verlegd worden, dus start tijdig met de voorbereidingen van zo’n verbouwing.

Dit punt gaat uiteraard hand in hand met bovengenoemd punt. Des te meer je aan je badkamer aan wilt passen, des te meer geld je uit moet geven. Dit is echter de moeite waard; het is onbetaalbaar om je dag te starten in een badkamer die volledig naar je wens is.


Bijpassende tips en advies

Afbeelding bovenzijde: Unsplash