4 manieren om je achtertuin leuker voor kinderen te maken

4

Op zoek naar leuke en creatieve tuinideeën voor kinderen? Nou, je bent op de juiste plek. Of je nu op zoek bent naar manieren om je oudere kinderen weg van het scherm te krijgen en van de frisse lucht te genieten, of je peuters aan een nieuw tuinproject wilt laten beginnen, we hebben hier genoeg ideeën. Van instant entertainment klimrekken tot meer langetermijnprojecten, zoals het betrekken van de kinderen bij het planten van een moestuin, er is iets voor alle leeftijden en ook voor alle maten van de achtertuin. Lees snel verder!

Plaats een klimrek

Laat je kinderen maximaal genieten van het buitenleven met een klimrek. Als je een competente doe-het-zelver bent, kun je er gemakkelijk zelf een bouwen, maar er zijn ook tal van mogelijkheden om een klimrek te kopen. Waar moet je rekening mee houden? Klimrekken hebben een vlakke, stabiele basis nodig en, als ze zelf gebouwd zijn, moeten ze zo zijn geconstrueerd dat ze het gewicht kunnen dragen van avontuurlijke kinderen die van hun ledematen zwaaien – je kunt de brede voetsteunen altijd begraven als je niet wilt zien. Een zandbak toevoegen aan het klimrek is trouwens absoluut een goed idee!

Plant een moestuin

Moestuinen zijn een geweldige toevoeging aan een tuin voor het hele gezin, maar voor kinderen zijn ze een bijzonder leuk project omdat ze kunnen zien hoe hun harde werk zijn vruchten afwerpt en (hopelijk) proeven van wat ze groeien. Je zult fruit en groenten willen planten die gemakkelijk te kweken zijn en snel ontkiemen, gezien de korte aandachtsspanne van de meeste kinderen. Courgettes, tomaten, wortelen, sla en microsalades zijn allemaal goede opties. En zelfs als je niet veel ruimte hebt om een ​​moestuin aan te leggen, kun je gewoon wat zaden in bloembakken of containers planten.

Bouw een tipitent

Er is iets zo opwindends aan het hebben van een tipitent in de tuin. Kinderen vinden het heerlijk om die ruimte te hebben om in te spelen en hebben het gevoel dat ze dat extra beetje vrijheid hebben. Als je oudere kinderen hebt, waarom zou je ze dan niet helpen een tipi te bouwen van takken die tegen een boom zijn gestapeld, en voor kleinere kinderen zal een waslijn met wat stof eroverheen net zo veel plezier bieden. Eventueel zouden ze in de zomer zelfs in zo’n tent kunnen slapen, koop dan met behulp van de expert Wooninformatie.nl onder meer een luchtbed en slaapzak!

Voeg een vijver toe

Als we het over een vijver hebben, bedoelen we niet dat je een ruimte moet maken voor een volledig meer in je achtertuin. Kleine vijvers kunnen net zo spannend en leerzaam zijn en alles wat je nodig hebt om er een aan je tuin toe te voegen, is een emmer of ton. Kies een relatief groot exemplaar en zorg ervoor dat er geen afvoergaten zijn. Voeg vervolgens een laag stenen en grind toe aan de bodem, net als wat vijverplanten. Vul het met regenwater, wat de wilde dieren fijn vinden.


Bijpassende tips en informatie

Foto bovenzijde: Kelly Sikkema (Unsplash)