Vreemdelingenrecht in Nederland

V

Vreemdelingenrecht in Nederland informatie uitleg en inhoud. Wat houdt het Nederlandse vreemdelingenrecht in? Waarop is de wetgeving met betrekking tot het vreemdelingenrecht gebaseerd en wat houdt dit rechtsgebied precies in? Welke advocaten zijn gespecialiseerd in juridische zaken op gebied van vreemdelingen in Nederland?

Vreemdelingenrecht in Nederland informatie uitleg en inhoud

Met het vreemdelingrecht wordt in Nederland bedoeld het rechtsgebied dat zich bezighoudt met de rechtspositie van personen die geen Nederlands staatsburger zijn. Hierbij kan zowel het privaatrechtelijk als het bestuursrechtelijke vreemdelingenrecht van toepassing zijn. In het privaatrechtelijke gedeelte is van Nederlandse staatsburgers geregeld ten opzicht van vreemdelingen. Het bestuursrechtelijke gedeelte van de wetgeving is vooral gericht op juridische procedures van vreemdelingen: reguliere immigranten en asielzoekers. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het aanvragen van een verblijfsvergunning door vluchtelingen, hierop is een bijzonder onderdeel van het vreemdelingenrecht, het asielrecht, van toepassing.

Het een bijzonder rechtsgebied is waarbij juridische kennis van de hierin gespecialiseerde vreemdelingenrecht advocaten bij rechtszaken en andere juridische kwesties en verzoeken van groot belang. In Nederland is het vreemdelingenrecht vervat is de zogenaamde vreemdelingwet waarbinnen met regelmaat wijzigingen en uitbreidingen plaatsvinden.

Vreemdelingenrecht advocaten in Nederland

Hieronder is een overzicht te vinden van advocaten die in het vreemdelingen- en asielrecht gespecialiseerd zijn. De indeling is op plaatsnaam. Door op de link te klikken kun je uitgebreide contact en andere informatie van het betreffende advocatenkantoor vinden.


Bijpassende informatie en advies