Voordelen van vloerlampen

V

Vloerlampen zijn zeer geliefd als lichtbron en dat is niet zonder reden. De vloerlamp beschikt namelijk over talloze voordelen. Met de juiste verlichting creëer je een gezellige sfeer in huis en dit verhoogt ook nog eens jouw wooncomfort. Het is daarom belangrijk om veel aandacht aan je verlichtingskeuze te besteden. Dit zijn de voordelen van vloerlampen.

Ruimte

De vloerlamp neemt relatief weinig ruimte in beslag, doordat je deze vaak neerzet in een loze hoek van de kamer. Hierdoor staat de lamp niet in de weg en voeg je ook nog eens meer sfeer toe aan je interieur, doordat je korte metten maakt met donkere hoekjes. De vloerlamp is gemakkelijk te combineren met andere lampensoorten. Vaak kiezen mensen voor een combinatie van een vloerlamp en een hanglamp of een tafellamp. Hierdoor geniet je van een mooiere lichtval en versterk je de lichtaccenten in jouw interieur. Ga je de meubels anders neerzetten voor een compleet andere uitstraling van jouw interieur? Dan valt de vloerlamp in een handomdraai te verplaatsen. Erg makkelijk als je toe bent aan iets nieuws of als je tijdelijk wat extra licht nodig hebt op een bepaald plekje. Een vloerlamp is hierdoor veelzijdiger dan bijvoorbeeld een hanglamp.

Duurzaam

Steeds meer Nederlanders vinden duurzaamheid erg belangrijk en kiezen bijvoorbeeld voor een duurzame energieleverancier in combinatie met energiebesparende maatregelen. Door te kiezen voor LED vloerlampen gebruikt jouw verlichting tot 85 procent minder energie. Doordat LED’s een hoge lumen/watt verhouding hebben, zetten ze elektriciteit efficiënt om naar licht. Een bijkomend voordeel is dat deze lampen een veel langere levensduur hebben dan bijvoorbeeld gloeilampen of halogeenlampen. De levensduur kan oplopen tot 50.000 branduren, wat gelijkstaat aan zo’n twintig jaar. Niet alleen vloerlampen kun je voorzien van LED, maar bijvoorbeeld ook je hanglampen, tafellampen en tuinverlichting. LED spots zijn zowel voor binnen als voor buiten een goede keuze.

Waar plaats je een vloerlamp?

De vloerlamp wordt over het algemeen gebruikt in combinatie met basisverlichting en speelt een belangrijke rol in het lichtplan. De vloerlamp kan geen hele ruimte verlichten, maar vormt een mooie sfeervolle toevoeging. Kies er bijvoorbeeld voor om extra sfeer in huis te halen door donkere hoekjes mooi te verlichten met een vloerlamp. Deze lampen zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten, waardoor deze met zo goed als iedere woonstijl te combineren valt. Vloerlampen zijn ook bijzonder praktisch, bijvoorbeeld als je graag wat leest op de bank en je huidige verlichting niet toereikend is. Een leeslamp kan in dit geval soelaas bieden. Er is altijd wel een vloerlamp te vinden die past bij jouw woning en wensen.


Bijpassende tips en informatie