Verfmerken overzicht en informatie

V

Verfmerken overzicht en informatie. Welke verfmerken zijn er te koop? Wat zijn de soorten verf die elk merk in het assortiment voert? Door welke fabrikant wordt de verf gemaakt en hoe kun je deze met vragen bereiken?

Verfmerken overzicht en informatie

Op deze pagina is een overzicht te vinden van verfmerken waarvan producten in Nederland te koop zijn. Hierbij moet wel aangetekend worden dat door online verkoop je tegenwoordig ook wereldwijd verf kunt bestellen. Er is aandacht voor verf die zowel in de verfspeciaalzaak als in de bouwmarkt te koop is. Bovendien kan het zijn dat sommige merken aan de aandacht van de redactie is ontsnapt.

Overzicht van verfmerken

Hieronder is het overzicht van de merken verf te vinden. Zowel is er aandacht voor bekende als voor wat minder bekende en meer gespecialiseerde verfmerken. Er is gekozen voor een indeling op merknaam. Voor zover onze redactie heeft kunnen achterhalen is ook informatie over de fabrikant en de soorten verf die het merk aanbiedt, opgenomen. Bekende verven als Flexa, Histor, Sigma en Sikkens verf kopen kun je zowel in de meeste verfspeciaalzaken, bouwmarkten en in online shops.

Boonstoppel

Dit merk heeft heeft een assortiment verf dat voor bedoeld is voor kozijnen, deuren en meubelen en meestal gebruikt wordt door professionele schildersbedrijven.

Farrow & Ball

Het merk Farrow & Ball is afkomstig uit Engeland. Kenmerkend zijn de warme kleuren die geïnspireerd zijn op het Britse landleven en de kleuren die van oudsher gebruikt zijn in landhuizen en kastelen.

Flexa

Dit is een merk van AkzoNobel en wereldwijd een van de bekendste en grootste verfmerken met een zeer breed en uitgebreid assortiment.

Histor

Van oorsprong is Histor een Nederlands merk dat zich richt op verf dat door consumenten gebruikt kan worden. Ontstaan in 1949 is Histor sinds 2007 een merk van PPG Industries. Het merk is algemeen verkrijgbaar zowel in verfspeciaalzaken, bouwmarkten en in webshops.

Sigma

Dit merk richt zich vooral op producten voor professionele schilders maar zal ook de fanatieke doe-het-zelf schilder aanspreken.

Sikkens

Sikkens is een verfmerk dat van oorsprong Nederlands is. In de jaren twintig van de vorige eeuw ontstaan als fabrikant van lakken voor auto’s en vliegtuigen. In de loop van decennia heeft het merk zich ontwikkeld en kan de consument er terecht voor een zeer breed assortiment. Sikkens is een merk van AkzoNobel. Het merk is algemeen verkrijgbaar zowel in verfspeciaalzaken, bouwmarkten en in webshops.

Wijzonol

Dit is een van oorsprong Nederlandse fabrikant met kwaliteitsproducten die zich vooral richt op het topsegement.


Meer verfmerken

  • CetaBever
  • Drenth Verf
  • Glitsa
  • Hammerite
  • Koopmans Verf
  • Rambo

Bijpassende informatie en advies

Informatie afbeelding bovenzijde:
David Pisnoy (Unsplash)