Veilige trapleuning tips

V

Veilige trapleuning tips voorbeelden en ideeën. Wat is een veilige trapleuning? Hoe zorg je ervoor dat de trapleuningen in huis voldoende houvast bieden? Waaraan moet je denken bij het kiezen van een trapleuning? Welke trapleuning soorten zijn er?

Veilige trapleuning tips voorbeelden en ideeën

Nog steeds komt het met regelmaat voor dat mensen in huis van de trap vallen. En val je verkeerd dan kan dit ernstige verwondingen en blessures betekenen. Als je een nieuwe trapleuning gaat uitkiezen en plaatsen is het daarom van belang om goed na te denken over de veiligheid. Op deze pagina is een aantal tips, adviezen, voorbeelden en ideeën te vinden die je helpen bij de juiste en veiligste trapleuning in jouw situatie.

Verschillende soorten en materialen trapleuningen

Een goede trapleuning biedt voldoende houvast en grijpzekerheid. Zeker als je niet optimaal ter been bent is het van groot belang om een leuning te kiezen die veel zekerheid biedt. Allereerst is het goed om te weten dat een trapleuning die rond van vorm is het prettigste aanvoelt. Daarnaast is het van belang om te kiezen voor een materiaal dat zekerheid biedt. Vroeger zag je bijvoorbeeld vrij veel trapleuningen die gemaakt zijn van dik touw. Natuurlijk kan dit er mooi en stijlvol uitzien en is het een goedkope oplossing. Echter de kan kans op misgrijpen bij een trapleuning van touw kan een stuk minder zijn dan bij een materiaal dat massief en stevig vast en verankerd is aangebracht. Voor een stabiele trap die voldoende grip en houvast biedt, kun je daarom het beste kiezen een voor een leuning van hout of RVS. Dit zijn dan ook de meest gebruikte materialen.

Veiligheid bij een trap met bochten of hoeken

Heb je een rechte trap dan is het logisch dat er een trapleuning wordt aangebracht die uit een stuk bestaan. Echter bij een bocht of een hoek in de trap is dit niet altijd het geval. Regel zie je hier dat een leuning uit meerdere delen bestaat en dat er tussen de overgang van het ene naar het andere trapdeel wat ruimte is. Dit verhoogt de kans op misgrijpen met alle mogelijke consequenties van dien. Gelukkig is hiervoor een goede oplossing. In zo’n geval kun je ook kiezen voor een trapleuning die uit een deel bestaat en die de rondingen en hoeken van het trapportaal volgt. Zeker als je wat minder goed ter been bent is deze veilige trapleuning een goed alternatief voor een leuning die uit meerdere delen bestaat. Zorg er wel voor dat je de trapleuning goed laat inmeten door een professioneel bedrijf zodat je zeker weet dat alles goed past en veilig en stevig kan worden aangebracht.

Bijpassende tips en informatie