Sfeervol je winkel inrichten? Zó pak je het goed aan!

S

Als je een winkel hebt, wil je natuurlijk wel dat het geheel er mooi en verwelkomend uitziet. Dat is wel zo belangrijk voor de algehele uitstraling van jouw plek waar klanten komen! Van de opbergplekken tot juist de accessoires en details in je winkel: alles telt mee om voor de gewenste look te zorgen. We delen onze tips: zó maak jij dat je winkel er sfeervol uitziet.

Stijlvolle stellingen

In veel winkels zijn stellingen te vinden. Je moet immers je producten kwijt kunnen, dat is helemaal logisch! Bang dat die stellingen er altijd maar voor zorgen dat je winkel er ongezellig en kil uit komt te zien? Dat hoeft gelukkig niet het geval te zijn. Je kunt er namelijk iets moois van maken met houten stellingen in je winkel: die brengen veel sfeer mee. Hout is immers een materiaalsoort die voor karakter zorgt. Precies wat je nodig hebt als je je winkel warmer wilt aankleden. Ook als je op zoek bent naar een ecologische inrichting van je winkel is hout passend. Kies in je winkel voor kwalitatieve winkelstellingen, van de juiste sterkte om het gewicht dat je erop plaatst te kunnen dragen. Dat is natuurlijk per productcategorie weer verschillend – voor iedere situatie is er een bijpassende stelling te vinden.

Warm kleurgebruik

Ook de kleuren die je laat zien in je winkel tellen mee voor de sfeer. In veel winkels is automatisch voor wit als basiskleur gekozen, op de muren en plafonds bijvoorbeeld. Hoewel je hiermee altijd een veilige keuze maakt, kan wit tegelijkertijd wat saai of koud overkomen. Probeer juist eens een warmere tint uit als basiskleur, zoals zand, beige of bruin. Zeker in combinatie met het hout waar we het hierboven al over hadden is dat een fraai aanzicht. Tevens durf je de look van je winkel zo net even anders dan anders te maken: zo spring je er meer uit.

Sfeervolle verlichting

De juiste verlichting doet veel voor een ruimte. Nu is het natuurlijk ook belangrijk dat je producten goed zichtbaar zijn in je winkel: soms is felle verlichting hiervoor noodzakelijk. Probeer de verlichting echter niet te fel te hebben: op die manier neemt het gevoel van warmte af. Ook de kleur van de verlichting telt mee – een gelere tint oogt gezelliger dan een wittere tint. Goed om daarmee te spelen!

Decoratie in je winkel

Ten slotte zorg je voor een warme sfeer in je winkel met de juiste accessoires. Denk aan een leuke poster aan de muur, in een thema dat bij jouw producten past. Of zorg voor een kleine zithoek, als hier ruimte voor is. Ook planten zijn geliefd, passend bij de botanische trend. Je kunt bijvoorbeeld een mooie plant op een wandplank neerzetten, zodat ‘ie wel in het zicht staat, maar niet in de weg. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je winkel bomvol komt te staan, maar een beetje extra aankleding is zeker wenselijk!


Bijpassende tips en informatie