7 tips & tricks om het huis een grondige schoonmaakbeurt te geven

7

Nederland staat bij veel Europeanen bekend als een regenachtig land. Dat is ook niet gek, want we leven in een gematigd zeeklimaat. Dat gematigde zeeklimaat, wat zich vooral kenmerkt door regenval gedurende het hele jaar, heeft nadelen voor ons dagelijks handelen. En dat dagelijkse handelen is onder andere huishoudelijke taken zoals: stofzuigen, de vloer dweilen en noem het maar op. In dit artikel geven we je 5 tips over het (blijvend) schoonhouden van je huis.

Stop waspoeder in de stofzuigerzak

Er is niets zo fijn als een schone vloer. Echter is er niets zo fijn als een schone vloer die ook nog eens lekker ruikt. Stop daarom een klein beetje waspoeder in de stofzuigzak en verras je bezoek met een heerlijke frisse geur!

Maak de RVS kookplaat schoon

Lekker vet gekookt? Dat komt in elk huishouden wel eens voor. Het nadeel van veel vet in de braadpan zijn de vetspetters die op de kookplaat terecht komen. En hoe maak je deze nou het best schoon? Hiervoor zijn verschillende manieren voor maar in dit artikel beperken we er ons tot één. Spuit wat handzeep op de RVS-plaat en schrob vervolgens met een natte vaatdoek alle vuile plekken. Na het schrobben is het raadzaam om goed na te drogen met een schone vaat- of theedoek.

Gebruik een deurmat bij de voor- en achterdeur

Stofzuigen en dweilen vormen in ieder huishouden wel echt één van de dagelijkse schoonmaaktaken. Om de frequentie van deze huishoudelijke taken te verminderen, adviseren wij om gebruik te maken van een deurmat. Een deurmat heb je in verschillende vormen en maatvoeringen.

Een schoonloopmat is bedoeld om vieze voeten ‘schoon’ te lopen, vandaar ook de term ‘schoon’. Naast de schoonloopmat heb je ook nog de droogloopmat. Men gebruikt een droogloopmat om de onderkant van de schoenen mee droog te vegen. Een droogloopmat is een goede aanvulling op een schoonloopmat. Buiten veeg je je schoenen schoon en in de woning veeg je je schoenen droog.

Verwijder aanslag met cola

Cola is goed voor veel doeleinden. Het is een heerlijke dorstlesser en helpt wel eens bij maagklachten. Aan deze twee doeleinden kunnen we er nog eentje toevoegen: het is krachtig middel om aanslag te verwijderen. Pak een vaatdoek en dip de vaatdoek in de cola. Ga verder met de vaatdoek over de hardnekkige aanslag in bijvoorbeeld een vaas of een mok. En zie daar – de vlek is weg.

Gebruik wasverzachter om luxaflex schoon te maken

Een wasverzachter is er niet alleen voor om de vuile was schoon te maken. Wasverzachter kan je ook met een ander doel gebruiken, namelijk het schoonmaken van een luxaflex. Voeg bij het sopje een scheutje wasverzachter toe en ga met het schoonmaakdoekje voorzichtig over alle stroken heen. Je bespaart je hier uren peuterwerk mee!


Bijpassende tips en informatie