Nieuw huis: hoe zorg je voor de juiste afwerking?

N

Als je een nieuwe woning hebt, wil je natuurlijk het liefst zo snel mogelijk aan de slag met de inrichting en styling. Dat is immers het leukste deel van het verhuizen! Sla echter niet de belangrijke basis over: de juiste afwerking van je nieuwe woning telt ook zeker mee. Alleen met die slimme afwerking kun je pas helemaal tevreden zijn over je nieuwe interieur. Waar je aan moet denken? We delen onze tips!

Vloer afwerken

Heb je een nieuwe vloer gelegd in je huis? Helemaal mooi: een ideale frisse start. Maar met alleen die vloer ben je er nog niet. Denk ook aan de juiste plinten aan de randen van de vloer, om het plaatje pas echt compleet te maken. Met goedkope plinten kun je flink wat kosten besparen en toch zorgen voor een ideale afwerking van die mooie nieuwe vloer. Van hoge plinten tot lage plinten: jij hebt het voor het zeggen wat betreft de looks. Voor een chique afwerking kun je kiezen voor overzetplinten, die ook meteen je muren beschermen bij bijvoorbeeld het stofzuigen. Overzetplinten zijn er in allerlei kleuren te vinden. En deze plinten zijn ook ideaal als je de bestaande plinten laat liggen en de vloer bijvoorbeeld alleen een lik verf geeft – overzetplinten worden namelijk ergens overgezet. Wel zo makkelijk!

Nieuwe stopcontacten

Als je verhuist naar een oudere woning, zijn hier vaak nog oude stopcontacten te vinden. De draden achter die stopcontacten zijn misschien al aangepast tijdens de grote opknapbeurt. Maar als het op de details aankomt, kun je zeker ook aan nieuwe stopcontacten denken. Dit kan zelfs veiliger zijn! Ook zien nieuwe stopcontacten er veel moderner uit – ideaal als je dat belangrijk vindt in huis. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de lichtschakelaars!

Deuren afwerken

De deuren in je woning hebben misschien ook wel een opknapbeurt nodig. We noemden het hierboven al: in een oudere woning zijn sommige onderdelen vaak flink ouderwets. Nieuwe deuren kunnen zeker voor een fris aanzicht in je woning zorgen. Of als je het wat eenvoudiger wilt aanpakken: plaats nieuwe deurklinken. Het zijn soms de kleine dingen die al voor een groot verschil zorgen! Zo kun je bijvoorbeeld ook de knoppen van je keukenkasten of ingebouwde kasten aanpassen.

Afwerking aan de buitenkant van je woning

Niet alleen binnenshuis, maar ook buitenshuis is de juiste afwerking belangrijk. Misschien is het tijd om je kozijnen of gevel te verstevigen. Een verse verflaag kan ook al wonderen doen. En controleer tevens het dak van je woning, evenals de muren. Zo voelt die nieuwe woonplek ook écht als nieuw – wel zo belangrijk voor je woonplezier!


Bijpassende tips en advies