Passen jouw deuren bij je interieur?

P

Je ziet het in heel veel huizen terug. Een prachtig interieur, waarin alles op elkaar is afgestemd. De vloer past perfect bij de kleur op de wanden. De meubels zorgen voor de exact juiste sfeer, en de accessoires maken het helemaal af. Hier is duidelijk over nagedacht, dat ziet iedereen. Maar toch ontbreekt er in dit soort interieurs vaak één belangrijk detail. Iets dat om onduidelijke redenen door heel veel mensen over het hoofd wordt gezien. Want hoe zit het met de binnendeuren? Passen die wel bij je perfect uitgedachte interieur?

Ook de deuren horen erbij

Wie een nieuwe woning betrekt, heeft vaak grootse plannen. Een nieuwe vloer moet er komen en een nieuwe keuken. Nieuwe kleuren op de muren, misschien wel hier en daar een muurtje doorbreken zelfs. En een uitbouw? Ook geen slecht idee. Niet alleen de woonkamer wordt op deze manier grondig aangepakt. Ook een nieuwe badkamer staat vaak hoog op het wensenlijstje, terwijl er ook in de rest van het huis nieuwe vloeren worden gelegd en volop wordt geverfd en behangen. Net zo lang tot het huis helemaal naar onze smaak is.

Opvallend is dat veel mensen daarbij de deuren die zich in de woning bevinden over het hoofd lijken te zien. Ze worden niet zelden als een soort gegeven beschouwd, dit zijn nu eenmaal de deuren die in deze woning zitten, en gelaten voor wat ze zijn. Een verfje, misschien, maar dan heb je het ook wel zo’n beetje gehad. Zonde, eigenlijk. Want juist die binnendeuren bepalen voor een veel groter deel de sfeer dan je misschien zou denken.

Wat past er nu echt bij?

In plaats van het maar te doen met de deuren die je hebt, en deze qua kleur voor zover mogelijk aan te passen aan je interieurwensen, kun je het ook anders aanpakken. Als je je woning op orde hebt, of in ieder geval op papier of digitaal een heel goed beeld hebt van hoe het eruit zal komen te zien, eens heel goed kijken naar welke deuren hier het best bij zouden passen.

Misschien passen glazen deuren wel heel mooi in je woning, doordat ze voor extra licht en een open gevoel zorgen. Zeker kleine ruimtes lijken daardoor veel groter. Of is je interieur juist meer landelijk, en zouden mooie houten deuren hier perfect bij passen? Bijna alles is mogelijk, ook als je te maken krijgt met afwijkende maten. Voor iedere smaak en voor iedere afmeting is er een deur (te maken), en zeg nou zelf: dan is je interieur toch pas écht af?


Bijpassende tips en advies