Maak van je tuin een speelparadijs voor de kinderen

M

Knap de tuin bij je woning op, door hier een waar speelparadijs voor je kinderen van te maken. Kijk bijvoorbeeld eens naar het aanbod aan trampolines wat je online vindt; heb je in de tuin ruimte voor een rechthoekig model, of ga je voor een klassieke ronde trampoline? Het leuke aan trampolines is het gegeven dat kinderen deze niet alleen op jonge leeftijd leuk vinden, maar vaak ook nog als zij een tiener zijn. Creëer een veilige speelplaats, door de trampoline initieel van een net te voorzien. Het verkleint de kans dat kinderen zich kunnen bezeren.

Niet alleen het gebruik van bijvoorbeeld een Avyna trampoline in de tuin is het overwegen waard. Kijk ook naar de mogelijkheden om de tuin deze zomer van een compact opblaasbaar zwembad te voorzien, of om hier een groot speelgazon in aan te leggen. Een speelgazon is niet alleen fijn voor de kids; het helpt je de tuin daarnaast koel te houden op warme zomerdagen. 

Zelf de tuin opknappen met instructies op het internet

Voor het opknappen van de tuin heb je de hulp van een hovenier vaak niet direct nodig. Je kunt zelf een aantal stappen zetten. Verwijder een deel van het terras, vervang het zand voor tuinaarde en start met het aanleggen van graszoden. Het alternatief voor het gebruik van graszoden is het zaaien van gras. Nadeel daarvan is het relatief grote risico op open plekken in het gazon. Met graszoden zal je daar veel minder snel last van hebben. Combineer het gazon met een aantal borders, welke je eenvoudig zelf bouwt met stapelstenen. Deze stapelstenen bestel je online, of koop je in de bouwmarkt. Huur daar direct een slijptol om de stapelstenen op maat te kunnen zagen.

Zorg voor de nodige flora en fauna in de tuin

Om de tuin om te kunnen toveren tot een speelparadijs voor kinderen is het niet alleen zaak hier voldoende speeltoestellen in te plaatsen. Kijk ook naar de wijze waarop je de flora en fauna naar de tuin haalt. Verschillende soorten groen zullen insecten als bijen en vlinders aantrekken. Daar profiteren niet alleen de planten in je eigen tuin van, maar ook het groen elders in de wijk. 

Tip: houd een deel van de tuin vrij voor een moestuin, welke je samen met de kinderen onderhoudt. Het is voor kinderen hartstikke leuk om op deze manier spelenderwijs kennis te maken met het leven buiten.

Bijpassende tips en informatie