Vaderdag: wat geef je een vader die al alles heeft?

V

Je kunt nooit te vroeg zijn met het verzinnen van een Vaderdag cadeau. Zeker niet als het elk jaar weer lastiger wordt. Wat geef je iemand die altijd zelf al zegt dat hij niets hoeft? Dat hij alles al heeft wat hij nodig heeft? Wat geef je iemand die je zo graag wil laten merken hoe belangrijk hij voor jou is? Of voor jullie kinderen? Vaderdag cadeaus worden elk jaar lastiger te verzinnen, maar dat neemt niet weg dat je hem wel in het zonnetje wil blijven zetten.

Maar hoe pak je dat dan aan? Wat geef je een vader die eigenlijk alles al heeft? Geloof ons, er zijn genoeg mogelijkheden. In dit artikel nemen we je graag mee en zetten we de nodige inspiratie op een rijtje. Dit zijn de dingen waar je hem echt gelukkig mee kunt maken.

Bierproeverij

Is hij een absolute bierliefhebber? En vindt hij het heerlijk om verschillende smaken en merken te proberen? Hoe leuk is het dan om hem mee te nemen naar een bierproeverij? Hem hier eventueel op te trakteren samen met zijn vrienden? Zo heeft hij een leuk uitje en wat broodnodige tijd voor zichzelf en zijn vrienden.

Is hij niet iemand die ergens anders bier gaat proeven? Zoek dan de gulden middenweg en kies voor een bierpakket. Die kan hij thuis gezellig opdrinken. Dit is een cadeau dat bij elke bierliefhebber wel in de smaak zal vallen.

Een persoonlijke brief of kaart

Hoe vaak vertel jij je vader hoeveel hij voor je betekent? Of je partner hoe fijn je het vindt dat hij er altijd voor de kinderen is? We denken het wel en we voelen het, maar het is ook belangrijk om het te laten weten. Het op papier te zetten en te delen. Natuurlijk weet hij dat je van hem houdt, maar het is ook niet verkeerd om dit af en toe te horen.

Vind je het lastig om dit uit te spreken of wil je hem gewoon een blijvende herinnering geven? Geef dan een persoonlijke brief of kaart. Ga er echt eens voor zitten en schrijf een boodschap uit je hart. Dan zal die boodschap echt nooit verkeerd vallen.

Gepersonaliseerd cadeau

Er zijn van die dingen die eigenlijk altijd wel gegeven kunnen worden. Je kunt er niet genoeg van hebben. Hierbij moet je vooral denken aan gepersonaliseerde cadeaus. Zoals een aansteker met foto voor de rokende papa of een gepersonaliseerde portemonnee.

Het is wellicht ook een leuk idee om met het hele gezin professionele foto’s te laten maken en deze vervolgens groot af te drukken. Bijvoorbeeld op canvas of als hexagon. Op die manier geef je hem echt een unieke herinnering cadeau. Dat valt zeker in de smaak. Ook leuk voor de grootouders met alle kleinkinderen, kinderen en aanhang.

Bijpassende tips en ideeën