4 tips voor het uitzoeken van raamdecoratie

4

Ben je van plan om binnenkort te verhuizen of is het tijd voor een interieur make-over? Dan mag je raamdecoratie zeker niet vergeten worden! Het kiezen van de juiste raambekleding kan namelijk een grote impact hebben op de uitstraling van je interieur. Denk bijvoorbeeld aan duo rolgordijnen, vouwgordijnen en jaloezieën, dit zijn echte sfeermakers in huis. Maar hoe kies je nu de perfecte raamdecoratie? In deze blog geven we je graag wat tips die je kunnen helpen!

1. Functie raambekleding

Niet alleen smaak is belangrijk bij het kiezen van raamdecoratie, ook de functie ervan is van belang. Wil je bijvoorbeeld dat je raamdecoratie verduisterend is of geluiddempend? Voor elke ruimte en functie is er geschikte raambekleding te vinden.

2. Type raam

Het is belangrijk om te weten voor welk type raam je raamdecoratie zoekt. Niet elke soort raamdecoratie is namelijk geschikt voor bijvoorbeeld een draaikiepraam of een dakraam.

3. Maatwerk raamdecoratie

Je kunt ervoor kiezen om raamdecoratie op maat te laten maken of standaardmaten te laten inkorten. Standaard gordijnen of jaloezieën laten inkorten is vaak goedkoper dan volledig maatwerk. Maar als je kiest voor maatwerk, kun je het product helemaal naar jouw wensen laten maken en heb je keuze uit verschillende opties zoals stoftransparantie, kleur en bedieningswijze.

4. Stijlen raamdecoratie

Er bestaan verschillende soorten raamdecoratie omdat smaken nu eenmaal verschillen. Het mooiste is als de raambekleding past bij jouw woonstijl. Bij een moderne woonstijl passen zwarte houten jaloezieën bijvoorbeeld heel goed, terwijl okergele velours gordijnen beter passen bij een retro woonstijl. Op Pinterest vind je heel veel inspiratie voor mooie raambekleding.

Vraag advies

En als allerlaatste tip: vraag advies aan echte raamdecoratiespecialisten. Zij kunnen je helpen bij het maken van de juiste keuze, zodat je geen spijt krijgt van je aankoop!

Bijpassende informatie en advies