Maak jij al gebruik van infraroodverwarming?

M

Er zijn maar weinig mensen te vinden die geen moeite hadden met het betalen van hun energierekening in 2023. Als er iets is dat dit jaar kenmerkt, dan is het wel het feit dat zo ongeveer alles duurder is geworden. Toch biedt dit ook mooie kansen. Wanneer de energieprijzen namelijk ongekend hoog zijn, betekent dit ook dat dit het moment is om over te stappen op een duurzamere manier van leven. Het geld dat je kwijt bent aan het aanschaffen van duurzame middelen en materialen, heb je namelijk sneller dan ooit tevoren terugverdiend. In dit artikel willen wij de voordelen van infraroodverwarming met je bespreken. Je zult zien dat deze vorm van verwarmen heel veel voordelen met zich meebrengt. Lees hier meer over infrarood verwarming.

Wat is infraroodverwarming?

Wil je weten hoe infraroodverwarming werkt, dan moet je ook weten hoe traditionele warmtebronnen werken. Laten we een gaskachel nemen. In deze kachel brandt een vuur dat de lucht in de ruimte verwarmt. Infraroodverwarming verwarmt niet de lucht, maar objecten en oppervlakten. Hierdoor krijg je een veel gelijkmatigere warmte, vergelijk het met de zon die op je huid schijnt. Dat voelt aangenaam aan en bovendien is deze vorm van verwarmen veel sneller en duurzamer. Je hoeft dus bijvoorbeeld niet eerst heel veel energie te verspillen om op de juiste temperatuur te komen. Dat alleen al kan op jaarbasis heel veel energie besparen. Heb jij al zonnepanelen op je woning liggen? Dan is er eigenlijk geen reden te noemen om niet op infraroodverwarming over te stappen. Met zonnepanelen wordt je huis verwarmen dan namelijk vrijwel gratis.

Eenvoudig te installeren

Wanneer je vroeger een gaskacheltje wilden installeren, moest je je hele huis verbouwen om dit te bewerkstelligen. Eerst moest er een gasleiding naar de kamer toe, daarna moest er nog een goede afvoer gemaakt worden en ook moest je zorgen dat de vloer geschikt was voor je kachel. Met infraroodverwarming ben je zo klaar. Je kunt namelijk de panelen installeren waar je maar wilt. Zelfs je plafond is geschikt voor een infraroodpaneel waardoor je in een mum van tijd zelfs de kleinste ruimtes zou kunnen verwarmen. Het enige wat je nodig hebt, is een stopcontact. Hangt het paneel eenmaal zoals jij het zou willen, dan is het een kwestie van de stekker in het stopcontact steken en je hebt gelijk een heerlijke, directe warmte. Een kind kan de was doen.

Weinig onderhoud

Een derde reden om te kiezen voor infraroodverwarming is, omdat deze vorm van verwarmen heel weinig onderhoud nodig heeft. Oude gaskachels moesten regelmatig gecontroleerd worden door een specialist wat hoge kosten met zich meebracht. Een infraroodpaneel hangt en hoeft vervolgens niet meer gecontroleerd te worden. Het enige wat wellicht nu en dan even nodig is, is dat je een doekje over het paneel haalt, zodat je het stof weer even verwijdert. Mocht je meer willen weten over hoe jij jouw woning van infraroodverwarming kunt voorzien, dan kun je altijd een keer contact opnemen met jouw dealer. Deze zal je graag voorlichting geven.

Bijpassende informatie en advies