Niet thuis? Handige tips voor het laten bezorgen van je pakketten

N

Met de huidige drukte en het vele online shoppen, is het laten bezorgen van pakketten de orde van de dag. Echter, kan het natuurlijk voorkomen dat je niet thuis bent op het moment dat het pakket bezorgd wordt. Wat kun je dan het beste doen? Hieronder vind je handige tips voor het laten bezorgen van je pakketten, ook wanneer je niet thuis bent. Lees snel verder!

Geef een ander bezorgadres op

Allereerst kun je ervoor kiezen om je pakket op een ander bezorgadres te laten bezorgen, zoals bijvoorbeeld je werk. Alleen indien dit mogelijk en gewenst is natuurlijk. Werkgevers zijn hier vaak flexibel in en er is altijd wel iemand aanwezig om het pakket aan te nemen. Zo hoef je niet thuis te wachten tot het pakket bezorgd wordt en kun je het zelf meenemen naar huis na je werkdag. Dit scheelt veel stress en gedoe om een nieuwe afspraak te maken met de bezorgdienst. Het enige nadeel hieraan is dat veel pakketdiensten ook in het weekend bezorgen en dan is de kans groot dat er niemand aanwezig is op kantoor.

Pakketbrievenbussen

Nog veel handiger zijn natuurlijk pakketbrievenbussen! Deze staan bij je huis en pakketbezorgers kunnen de pakketten hier veilig in bezorgen. Door het handige compartimenten systeem blijven jouw pakketten beschermd en kun je ze eruit halen wanneer je tijd hebt of weer thuis bent. Zo ben je altijd flexibel en worden je pakketten hoe dan ook thuis afgeleverd.

Laten bezorgen bij een afhaalpunt

Een andere optie is om je pakket te laten bezorgen bij een afhaalpunt. Dit kan bijvoorbeeld bij een supermarkt, een tabakswinkel, tankstation of een postkantoor bij jou in de buurt. Zo kun je het pakket zelf ophalen wanneer het jou uitkomt, op een plek die dicht bij huis is. Hierbij geldt wel dat je het pakket binnen een bepaalde periode moet ophalen, anders wordt het teruggestuurd naar de afzender.

Vrienden, familie of buren

Ook kun je ervoor kiezen om je pakket te laten bezorgen bij een vriend, familielid of goede buur die wel thuis is. Overleg van tevoren wel even met diegene en vraag of het mogelijk is om het pakket voor jou aan te nemen. Op deze manier hoef je niet thuis te wachten op het pakket, en weet je zeker dat iemand het in ontvangst kan nemen.

Kortom, met deze handige tips kun jij altijd je pakketten ontvangen, zelfs wanneer je niet thuis bent. Denk ook aan de extra handelingen, voor zowel jou als de bezorger, die gepaard gaan met het opnieuw inplannen van een bezorgafspraak. Gun dus jezelf nodige rust en ga voor een van deze opties. Happy shopping!

Bijpassende tips en informatie