Luxe in de keuken: zo ontwerp je jouw droomkeuken

L

Je keuken is zoveel meer dan alleen een plek om te koken. Het is een plek om samen te zijn. Een plek waar je de dag begint en waar je aan het einde van de dag bijkletst met je favoriete mensen. Iedereen heeft een eigen droomkeuken en natuurlijk hoop je dat die droom ooit uitkomt. Is het eindelijk zover dat je een keuken van Mandemakers gaat ontwerpen? Fantastisch, maar lees voordat je begint met ontwerpen even deze blog. Hier vind je namelijk alle tips over het ontwerpen van je droomkeuken: de perfecte match tussen luxe en gemak.

Back to basics: wat betekent functionaliteit voor jou?      

Bij luxe denken de meeste mensen eerst aan de uitstraling. Hoe zorg je dat je keuken er een en al luxe uitstraalt? Natuurlijk is dat belangrijk, maar luxe is veel meer dan alleen uiterlijk. Echte luxe gaat ook over gebruiksgemak en comfort. Je wilt een keuken waar jij je fijn voelt en waar je lekker je ding kunt doen. Je moet nadenken over een slimme indeling voor jezelf. De kookzones, het keukenblad, de opslag: het moet allemaal logisch en handig zijn voor jou. Kies voor duurzame materialen, zeker voor je keukenblad moet je goed nadenken over het materiaal. Natuurlijk moet dit er mooi uitzien, maar het moet ook hoogwaardig en duurzaam zijn, zodat het keukenblad al die jaren intensief gebruik aankan.

De apparatuur: de laatste technologische trends en innovaties        

Keukenapparatuur is misschien niet het leukste om uit te kiezen, maar wel super belangrijk. Elke dag opnieuw maak je gebruik van de oven, de magnetron, de vaatwasser, de kookplaat en noem het maar op. Hier wil je natuurlijk absoluut niets inleveren op kwaliteit en gemak. Je wilt keukenapparatuur die makkelijk is in gebruik, die slim is en duurzaam is en lekker lang meegaat. Luxe keukens gaan altijd mee met de laatste technologische trends, denk hierbij aan slimme koelkasten, heetwaterkranen of inductiekookplaten. Natuurlijk zorgt dit voor een mooie, luxe look, maar het maakt het koken ook gewoon een stuk makkelijker, sneller en leuker. En dat is ook belangrijk.

Wat betekent luxe voor jou?          

Een belangrijke afsluiting: luxe is voor iedereen anders. Wat jij een luxe keuken vindt, vindt iemand anders misschien helemaal geen luxe keuken. Dat is natuurlijk helemaal prima en dat hoort bij het leven. Het belangrijkste is dat jij weet wat jij mooi vindt en dat jouw keuken jou gelukkig maakt.

Bijpassende informatie en advies