Trendy keukenbladmaterialen die je keuken naar een hoger niveau tillen

T

Ben je op zoek naar een nieuwe keuken? Het kan een uitdaging zijn om de stijl en de kleur te bepalen. Je wilt waarschijnlijk graag dat het matcht bij je interieur, dus de looks zijn zeker belangrijk. Maar een keuken moet ook praktisch, gebruiksvriendelijk en van goede kwaliteit zijn. Voor alleen al het aanrechtblad zijn vele opties in materiaalsoorten en kleuren mogelijk. Hoe weet je nou wat bij jou en jouw smaak past? Lees snel verder voor trendy tips in materialen voor het keukenblad die je keuken naar een hoger niveau tillen!

De stijl en kleur van de keuken

Allereerst is het belangrijk om te achterhalen wat je keuken mag uitstralen. Ga je voor een moderne of landelijke uitstraling? Of ga je liever voor een natuurlijke look met hout of marmer? Ga je voor een industriële look of juist meer luxe? Hierbij is het ook belangrijk om rekening te houden met de rest van je interieur. Je wilt immers dat het een mooi totaalplaatje is. Wanneer je een keuze hebt gemaakt voor de stijl van je keuken, is het tijd om de kleur te bepalen. Zwart en wit zijn populaire kleuren als het om keukens gaat. Zwart wordt steeds populairder en geeft vaak een moderne en luxe uitstraling. Lichte tinten zoals wit stralen vaak wat meer rust en kalmte uit. Daarnaast zie je ook steeds vaker een opvallende kleur terugkomen in de keuken. Zachte pastelkleuren of mooie basiskleuren zorgen voor een levendige sfeer in de keuken.

Het materiaal van het keukenblad

Het keukenblad is een van de grootste blikvangers van de keuken en is daarmee een heel belangrijk onderdeel voor de uitstraling. Je bereid er immers je maaltijden op. Naast dat het bij het interieur van de keuken moet passen, is het ook belangrijk dat het materiaal kwalitatief goed is. Het moet praktisch en sterk zijn, maar misschien wil je ook een krasvast of onderhoudsvrij werkblad. Er zijn talloze opties in materiaalsoorten, maar bedenk goed waar een keukenblad volgens jou aan moet voldoen.

Het is belangrijk om te bepalen of je een stenen werkblad wilt gebruiken, of liever voor een kunststof variant gaat. Het verschil in prijs kan hiervoor bepalend zijn, omdat kunststof vaak een stuk goedkoper is. Een keukenblad van natuursteen is daarentegen enorm sterk, waardoor het vaak wat langer mooi blijft en ook langer mee gaat.

De kleur van het keukenblad

Als je de stijl het materiaalsoort bepaald hebt, is het tijd om de kleur te kiezen. Misschien ga je voor modern en zwart? Een vrij nieuw keukenbladmateriaal ‘Fenix’ zal hier een mooie toevoeging voor zijn. Op dit blad zullen vingervlekken niet te zien zijn, wat een composieten werkblad bijvoorbeeld wel heeft. Ga je voor industrieel? Dan past een lichtgekleurd betonnen aanrechtblad hier heel goed bij. Dit materiaal is ook ontzettend sterk en stootvast. Een marmeren keukenblad is ook ongekend populair, door de luxe uitstraling. Wil je liever een warme uitstraling? Dan is een houten keukenblad een goede optie voor jou.

Stap voor stap je keuken inrichten

Als je je keuken kiest, is het belangrijk om eerst de stijl te bepalen. Stel jezelf de vraag wat je keuken mag uitstralen. Vervolgens kies je een hoofdkleur voor de keuken en kies je de materiaalsoort en kleur van het keukenblad. Hierbij is het net zo belangrijk dat het praktisch en sterk is. Bepaal goed waar een keukenblad volgens jou aan moet voldoen. Ben je er nog niet helemaal over uit welke kleur of stijl je je keuken wilt? Lees dan de tips voor het kiezen van de juiste kleuren en afwerkingen voor je keuken.

Bijpassende informatie en advies