Krijg jij last van je rug als je op de bank zit?

K

Zitten wordt regelmatig aangeduid als de hedendaagse sluipmoordenaar. Je hebt het misschien niet eens in de gaten, maar we zitten meer dan goed voor ons is. Veel mensen werken op kantoor en zitten dan de hele dag achter hun scherm. Aan het eind van de dag komen zij thuis en wat doen zij? Zij gaan op de bank zitten om een serie of tv-programma te kijken. Als je dan niet goed zit, kun je heel eenvoudig klachten ontwikkelen. Je rug gaat pijn doen, je voelt je minder energiek en je komt ook niet goed tot rust. Wat kun je doen om te zorgen dat je zit op een manier die ook goed is voor je lichaam? Wij geven je graag een aantal tips!

Een stoel past zich aan jouw lichaam aan

Vaak worden stoelen of banken uitgekozen op basis van hoe ze eruitzien. Pas later ontdek je vaak dat de stoel niet heel goed zit, of dat de bank harder is dan je had gehoopt. Als je op zoek gaat naar relaxstoelen dan staat jouw comfort op de eerste plaats. De stoel is namelijk gemaakt om jou optimaal zitgenot te bieden. Dat betekent dat je de stoel eenvoudig kunt aanpassen, dat deze een natuurlijke vorm heeft die zich aanpast aan jouw lichaam. Zo hoef jij je dus niet te verhouden met alle gevolgen van dien. Zit je namelijk niet goed, dan staat er spanning op je spieren en dat leidt onherroepelijk tot klachten wanneer je lang blijft zitten. In een relaxstoel komt je lichaam tot rust.

Een stoel die je geeft wat je nodig hebt

Als je na een lange dag werken weer thuiskomt, is het tijd om te ontspannen. Als je goed wilt zitten, zijn relax fauteuils ideaal. Je kunt op deze stoelen ook je benen laten rusten want je kunt kiezen voor een uitschuifbaar voeteneind. Duw de rugleuning voorzichtig achterover en je kunt heerlijk ontspannen liggen. Heb je moeite met opstaan? Dan is een sta op stoel een goede keus. Deze stoel voorkomt dat je veel kracht moet zetten om weer omhoog te komen. De stoel geeft je namelijk een zetje in de rug door langzaam omhoog te komen en te kantelen. Uiteraard gaat dit geheel in het tempo dat voor jou goed is want je kunt alles zelf bedienen.

Kies wat jij het mooiste vindt

Mocht je een speciale voorkeur hebben voor een stoel, dan kun je altijd eens contact opnemen met een gerenommeerde leverancier. Deze kan namelijk maatwerk verzorgen. Zo kun jij zelf aangeven welke materialen je wilt gebruiken, of je extra functies aan de stoel wilt laten toevoegen etc. Informeer altijd naar de mogelijkheden omdat er waarschijnlijk meer kan dan je voor mogelijk had gehouden. Zo stel je zelf de perfecte stoel samen.


Bijpassende tips en informatie