Welke afscheidingen heb jij nodig in je tuin?

W

Als je je tuin wilt afscheiden van de straat, of van de buren, dan kan een schutting een uitkomst zijn. Er zijn echter heel veel soorten schuttingen waardoor het lastig kan zijn om de juiste te kiezen. Waar moet je op letten wanneer je een schutting wilt plaatsen? Wat moet je doen om te zorgen dat je lange tijd plezier van je schutting zult hebben? In dit artikel krijg je een aantal handige tips om te zorgen dat je niet alleen een goede schutting plaatst, maar dat je er ook optimaal plezier van zult hebben.

Afscheiding of afscherming?

Als je wilt zorgen dat anderen niet zomaar op je erf kunnen komen, dan spreken we van een erfafscheiding, wil je enkel een beschut plekje in je tuin maken, dan is een afscherming voldoende. Je kunt schuttingen kopen die je als een muur kunt optrekken op de erfscheiding. Denk hierbij aan rabatschuttingen. Deze schuttingen zijn zo gemaakt dat je er niet doorheen kunt kijken. Daardoor halen zij ook gelijk de wind uit je tuin waardoor je een fijn plekje krijgt om van de zon te genieten. Wil je de zichtlijnen in de tuin behouden, dan kun je kiezen voor een metalen hekwerk. Dit hek zorgt dat niemand ongevraagd je tuin in kan komen lopen, maar maakt je tuin niet tot een afgesloten geheel.

Een extra stevig hekwerk

Wie aan een drukke straat woont, of een tuin heeft waar heel veel mensen passeren, zal gebaat zijn bij een dubbelstaafmat hekwerk. Dit hekwerk is voorzien van dubbele staven waardoor het een zeer robuust hekwerk is. Passanten zullen niet in staat zijn je tuin binnen te lopen wanneer jij dat niet wilt. Wil je de tuin wel toegankelijk houden voor jezelf? Kies er dan voor om een deur in je hekwerk aan te brengen. Deze deur is eveneens zeer sterk en kan met een slot worden afgesloten. Hierdoor kun je dus met een gerust gevoel je fiets in je tuin parkeren want hij zal niet gestolen kunnen worden. Bekijk bij je leverancier de mogelijkheden eens. Je kunt dit hekwerk namelijk in diverse hoogtes kopen.

Wil je de montage zelf doen?

Wanneer je je hek eenmaal gekozen hebt, is het tijd om deze te plaatsen. Je kunt ervoor kiezen om dit zelf te doen. Informeer dan bij je leverancier welke materialen je nodig hebt om je hek goed te monteren. Zorg ook voor de juiste fundering voor je hekken. Als je palen namelijk niet goed op de grond worden bevestigd, dan zal dat resulteren in een zwak hek. Mocht je daarom liever het werk willen uitbesteden aan een specialist, dan kun je bij je leverancier informeren naar de mogelijkheden. Doorgaans kan de verkopende partij ook zorgen dat de schutting of het hekwerk perfect gemonteerd wordt.


Bijpassende informatie en advies