Kies voor een duurzame renovatie van je interieur

K

Steeds meer Nederlandse huishoudens kiezen voor een duurzame levensstijl. Concreet betekent dit dat zij investeren in zonnepanelen op het dak van hun woning, kiezen voor een waterbesparende douchekop, enzovoorts. Ook het opknappen van bestaande meubels in plaats van het vervangen hiervan draagt bij aan het thema duurzaamheid. Het is daarbij een hele voordelige manier van het renoveren van het interieur in huis. Kijk eens op deze website van Spuiterij Geraerts, om een beeld te krijgen van de mogelijkheden die geboden worden bij het renoveren van bestaand meubilair. In dit artikel lees je meer over het op duurzame wijze vernieuwen van het interieur. 

Bestaande meubels opnieuw laten spuiten

Een van de mogelijkheden bij het opknappen van bestaande meubels, is het overspuiten ervan. Je geeft kasten, bedden en bijvoorbeeld tafels op deze wijze een geheel nieuwe uitstraling. Kies voor een kleur en afwerking, passend bij de rest van de interieurstijl in huis. Ga je voor een matte of juist glanzende lak? Het overspuiten van meubels helpt je het interieur niet alleen van een nieuwe uitstraling te voorzien. Ook draagt het overspuiten van meubels bij aan het herstellen van oppervlakkige krassen. Heb je meubels die grover beschadigd zijn? Informeer in dat geval eens bij een meubelspuiterij, welke mogelijkheden geboden worden om deze schade te herstellen zonder het meubel te moeten vervangen.

Zelf aan de slag met DIY-projecten

Niet alleen het overspuiten van bestaande meubels helpt je het interieur een nieuwe look te geven in huis. Denk ook aan de mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan met het creëren van meubels. Maak bijvoorbeeld gebruik van oud steigerhout. Er zijn online talloze DIY-projecten te vinden, waarin bijvoorbeeld wordt uitgelegd op welke manier je zelf een bijzettafel kunt maken van steigerhout. Of denk aan het gebruik van een oude boomstam, waarvan je een nachtkastje maakt. Op deze manier vernieuw je niet alleen het interieur; het helpt je ook de natuur in huis te halen. 

Meubels maken met epoxy

Populair is het tegenwoordig het gebruik van epoxy, ook wel giethars genoemd. Je kunt er onder meer een fraaie boomstamtafel van maken, waarbij je twee losse stukken hout samenvoegt met giethars. Laat het geheel goed drogen, om zo een duurzaam en zelf ontworpen tafelblad te creëren. Er zijn online instructies te vinden over de wijze waarop je aan de slag kunt gaan met giethars; ook de materialen hiervoor bestel je eenvoudig online. 

Bijpassende tips en advies