Hoe renoveer je een kleine badkamer?

H

meer tevreden met de huidige indeling danwel inrichting? Dan is het zaak om je kleine badkamer op de juiste manier te renoveren. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen, is onderstaande stappen te doorlopen.

Stap 1: je wensen op een rijtje zetten

Het is allereerst belangrijk om goed naar de huidige badkamer te kijken. Wat mis je op dit moment in je badkamer? En wat wil je graag bij de nieuwe badkamer wél hebben? Door in eerste instantie je wensen goed op een rijtje te zetten, heb je een goede leidraad voor de rest van het renovatieproces.

Weet je nog niet zo goed wat je wilt? Dan is het vooral van belang om veel inspiratie op te doen. Dit doe je bijvoorbeeld bij Megadump Eindhoven. Bij deze badkamerspeciaalzaak kun je heel veel producten voor in de badkamer bekijken. De deskundige specialisten staan ook graag om je van het juiste advies te voorzien. Badkamertegels bestellen Eindhoven doe je ook het beste bij deze partij.

Stap 2: stel een budget op

Weet je wat je wensen zijn met betrekking tot je nieuwe badkamer? Dan is het zaak om een budget voor jezelf op te stellen. Hoeveel geld kun en wil je uitgeven aan je nieuwe badkamer? Dat zijn twee belangrijke vragen waar je goed naar moet kijken.

Stap 3: maak een ontwerp

Je kunt nu voor je kleine badkamer een nieuw ontwerp gaan maken. Je kunt hierbij rekening houden met de elementen die in je badkamer blijven, maar ook met de elementen die je aan je badkamer toe wilt voegen. Het is sowieso aan te raden om deze tips op te volgen:

  • Kies voor lichte kleuren. Des te lichter de kleuren in je kleine badkamer zijn, des te groter je badkamer oogt. Dat is precies wat je wilt.
  • Kies voor grote tegels. In een kleine badkamer is het ook verstandig om voor grote tegels te kiezen. Ook deze grote tegels laten je badkamer optisch groter ogen.
  • Hang sowieso één spiegel op. Ook met een spiegel kun je een badkamer optisch groter laten ogen. Hang daarom minimaal één spiegel in je nieuwe badkamer op.

Stap 4: schakel de juiste vakmensen in

Het is nu zaak om de juiste vakmensen in te schakelen. Het compleet renoveren van je badkamer is immers iets dat je waarschijnlijk niet zelf kunt doen. Vraag bij meerdere vakmensen een offerte op en vergelijk deze goed met elkaar. Samen met hen kun je het gemaakte ontwerp vervolgens definitief maken.

Bijpassende tips en advies