4 voordelen van kunststof gevelbekleding met houtlook

4

Is jouw houten gevelbekleding aan vervanging toe? Dan overweeg je misschien om opnieuw voor hout te kiezen. Dit is een logische keuze, maar je kunt ook voor kunststof gevelbekleding met houtlook kiezen. Als je niet bekend bent met gevelbekleding van kunststof, kunnen wij ons voorstellen dat je twijfelt. Daarom zetten we in deze tekst 4 voordelen van kunststof gevelbekleding met houtlook op een rijtje.

1. Niet van hout te onderscheiden

Veel mensen zijn bang dat kunststof gevelbekleding en houten gevelbekleding veel van elkaar verschillen, maar dit is niet het geval. Althans, niet als je voor kunststof gevelbekleding met houtlook kiest. Als je een kunststof paneel naast een houten plank legt, zie je vrijwel geen verschil. Hoe dit kan? Doordat kunststof gevelbekleding met houtlook voorzien wordt van een houtnerf. Hierdoor lijkt het net alsof de gevel van jouw woning bekleed is met hout. De warme uitstraling waar je nu waarschijnlijk zo gek op bent, blijft op deze manier behouden. En dat terwijl je profiteert van de vele voordelen die kunststof gevelbekleding heeft ten opzichte van houten gevelbekleding.

2. Onderhoudsvriendelijk

De uitstraling is niet enige reden om voor kunststof gevelbekleding met houtlook te kiezen. Je hoeft dit materiaal namelijk ook bijna niet te onderhouden. Het is vaak al voldoende om de gevelbekleding eenmaal per jaar schoon te maken. Maak een sopje, dompel hier een zachte doek in en neem de panelen af. Na een schoonmaakbeurt ziet jouw kunststof gevelbekleding met houtlook er weer als nieuw uit. Een groot voordeel ten opzichte van hout is dat kunststof niet om de paar jaar opnieuw geschilderd hoeft te worden.

3. Lange levensduur

Net als hout wordt ook kunststof blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden als je het aan jouw gevel bevestigt. Het verschil is alleen dat kunststof hier veel beter tegen kan dan hout. Zo neemt dit materiaal bijvoorbeeld geen vocht op en verkleurt het niet onder invloed van uv-licht. Het grote voordeel hiervan is dat kunststof gevelbekleding een lange levensduur heeft. In veel gevallen gaat kunststof langer mee dan hout, waardoor je het niet snel hoeft te vervangen. Qua prijs is kunststof gevelbekleding vaak wat duurder dan houten gevelbekleding, maar onderaan de streep ben je doorgaans goedkoper uit als je voor dit materiaal kiest.

4. Verkrijgbaar in meerdere kleuren

Wie denkt dat kunststof gevelbekleding met houtlook in slechts één kleur verkrijgbaar is, heeft het mis. Deze gevelbekleding is namelijk verkrijgbaar in meerdere kleuren. Hierdoor is de kans groot dat je een kleur vindt die bij de rest van jouw woning past. Twijfel je welke kleur het beste staat? Vraag dan gratis kleurmonsters aan op Milin.nl. Op deze website kun je tot drie kleurmonsters selecteren van kunststof gevelbekleding met houtlook. Je ontvangt de monsters binnen een paar dagen, waardoor je zelf kunt oordelen hoe ze er in het echt uitzien.