Voorzie de deuren in huis van een nieuw deurbeslag

V

Heb jij al eens overwogen om de deuren binnen je woning van een nieuw deurbeslag te voorzien? Vaak is dit niet het eerste waaraan gedacht wordt, wanneer men uitgekeken is op het bestaande interieur in huis. Toch is het de moeite waard! Het deurbeslag heeft, samen met de deur zelf, een grote impact op de uitstraling van ruimtes. Kies bijvoorbeeld voor een houten deur met glas, in plaats van voor de bestaande deur. Het zorgt voor meer licht in de woonkamer en laat de ruimte groter ogen; je kunt door de ruimte heen kijken. Een alternatief is een stalen deur met glazen panelen. Deze optie is echter aanzienlijk duurder dan een variant van hout. In dit artikel lees je meer over je mogelijkheden bij het vervangen van het deurbeslag. 

Laat het deurbeslag passen bij de stijl van je interieur

Wanneer je voor een nieuw deurbeslag kiest, is het zaak deze aan te laten sluiten op de stijl van het interieur binnen je woning. Kies bijvoorbeeld voor een strak, zwart deurbeslag in een modern of industrieel ingerichte woning. Een houten of aluminium deurbeslag past goed bij een landelijke of klassieke stijl. Online valt veel inspiratie op te doen voor het deurbeslag op de deuren van jouw woning. Overigens hoef je lang niet altijd voor een compleet deurbeslag te kiezen; dit is vaak uitsluitend het geval op de voor- en achterdeur. Op binnendeuren is het al voldoende om nieuwe deurklinken te monteren. In het geval van een toilet of badkamer kun je de deurklink combineren met een bijpassend slot. 

Nieuwe deurklinken eenvoudig zelf te monteren

Je hebt de hulp van een timmerman of slotenmaker niet nodig, wanneer je de bestaande deurklinken wilt vervangen voor een nieuw model. Dit doe je eenvoudig zelf! Houd er rekening mee, dat je in sommige gevallen een aantal gaten in de deur zal moeten boren. Neem hier de tijd voor; het is belangrijk dat het gat recht is. 

Nieuw deurbeslag geeft deuren een chique look

Met een nieuw deurbeslag of nieuwe deurklinken op de deuren in huis geef je deze een chique, strakke uitstraling. Het doet veel met het interieur, wanneer je de klassieke metaalkleurige deurklinken vervangt voor een variant in zwarte of bijvoorbeeld witte kleur. Alternatief is het vervangen van de complete deur. Kies voor een zware houten deur met profiel, in plaats van voor de standaard, egale witte deur bij nieuwbouwwoningen. 

Bijpassende tips en informatie

Afbeelding bovenzijde: Unsplash