Hoe mooi kan een beetje warmte zijn?

H

Een radiator is niet een van je dagelijkse boodschappen. De levensduur van een goed merk radiator is tegenwoordig aanzienlijk en de kans dat je er heel erg lang mee doet is groot. Vervanging van een kapotte radiator is dus maar één van redenen om naar een nieuwe radiator uit te kijken. Maar er zijn ook  andere redenen denkbaar. Bijvoorbeeld omdat je net bent verhuisd en de aanwezige radiatoren niet mooi vindt. Of omdat je in je huis een extra radiator wilt plaatsen in een ruimte die voorheen niet verwarmd was.

1, De online radiatorspecialist

Zodra je op dat punt bent aanbeland, is de vraag meteen welke radiator jouw voorkeur heeft. Wordt het een eenvoudige paneelradiator zonder poespas of juist een designradiator? Ben je op zoek naar een elegante verticale radiator of handige badkamerradiator? Of ga je voor een elektrische uitvoering?

Het is fijn dat je daar tegenwoordig in elk geval niet meer de deur voor uit hoeft! Er zijn diverse radiatorspecialisten waar je online kunt kiezen uit een enorm aantal merken van hoge kwaliteit. Dat varieert van de betaalbare en oerdegelijke Thermrad tot de bijna spraakmakend mooie designmodellen van bijvoorbeeld Zehnder. Bij de betere online aanbieders heb je keuze uit vele soorten, maten en uitvoeringen voor elk budget en elke woonstijl. En als je er even niet uitkomt, kun je altijd even bellen en in de meeste gevallen ook chatten. Dan krijg je snel antwoord op je vragen van mensen die verstand hebben van radiatoren én het aansluiten ervan.

2. Hoe snel wil je je nieuwe radiator hebben?

Snelle levering is niet iets waar je meteen aan denkt als je een radiator gaat kopen. Toch kan het best handig zijn om vrijwel direct aan de slag te kunnen gaan. In dat geval heb je natuurlijk de meeste kans bij een grotere aanbieder die over veel merken, modellen en voorraad beschikt. Daar vind je vaak ook veel gemak op het gebied van bestellen en betalen.

Zo zijn er tegenwoordig gespecialiseerde aanbieders die je radiator al vanaf € 50,- gratis én binnen één werkdag thuisbezorgen. Gewoon met volledige garantie en soepele betaalmethodes, zoals gespreid of achteraf betalen. Soms kom je zelfs geavanceerde bestelprocessen tegen, waarbij je precies de actuele voorraad en mogelijke levertijd kunt zien. Heel handig als je je radiator op een bepaalde datum nodig hebt en niet voor verrassingen wilt komen te staan!

3. Kies voor online vertrouwen!

Let bij online bestellingen trouwens wel goed op of je – naast je favoriete radiator – ook de juiste aansluitmaterialen kunt meebestellen. Je kunt natuurlijk pas echt lekker doorwerken als je alles compleet bij de hand hebt en geen onderdelen mist. Ten slotte is ook het retourbeleid van een online shop iets om even bij stil te staan. Ga bij voorkeur in zee met een aanbieder die je hierin veel ruimte geeft. Denk daarbij aan minimaal 14 dagen de tijd om je aankopen retour te sturen zonder opgaaf van redenen, dus zonder gedoe en gezeur.

4. Designradiatoren zijn de trend!

Hoewel een radiator in eerste instantie vooral functioneel is, wil het oog ook wat. Wie zijn radiator niet wil verstoppen achter een aparte ombouw en graag optimaal gebruik wil maken van de warmtefunctie, moet de radiator wel ergens in het zicht plaatsen. En dan is een model met een beetje uitstraling natuurlijk wel prettig! Gelukkig is het assortiment designradiatoren de afgelopen jaren sterk gegroeid en de keuze is enorm. Steeds vaker neemt een designradiator dan ook een prominente plaats in binnen het interieur, waarbij hij soms zelfs als regelrechte eyecatcher wordt gebruikt.

5. Hartverwarmend mooi

Kenmerk van de meeste designradiatoren is dat ze niet alleen in staat zijn om een aangenaam binnenklimaat te creëren, waardoor een prettige woon- en werkomgeving ontstaat, maar ook gewoon een hele mooie look hebben. Ze ogen modern, stijlvol en verwarmen uitstekend. Designradiatoren zijn er in de meest uiteenlopende modellen, van verticaal tot horizontaal, en met buizen of platen.

Sommige merken hebben extra energie gestoken in het ontwikkelen van platte designradiatoren die bijzonder comfortabel en energiezuinig zijn. De nieuwste verwarmingstechnologieën zijn erin verwerkt, zodat ze een optimale warmteafgifte bieden. Dit maakt ze niet alleen geschikt voor een badkamer of toilet, maar ook voor een hal of overloop. Overigens, wil je vooral een designradiator in je badkamer om handdoeken lekker te verwarmen, kies dan voor een model met een iets grotere afstand tot de wand: dat is veel makkelijker ophangen!


Bijpassende tips en advies