Een echte droomkeuken vind je bij de vakman

E

Er zijn in ons land heel wat keukenzaken. Dus we kunnen ons voorstellen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Waar kun je nou het beste zijn als je een keuken zoekt die hélemaal bij jouw wensen en situatie past? Zoals een unieke houten keuken of een speciale ruimtelijke keuken in U-vorm? Moeilijk om daar één simpel antwoord op te geven, maar we hebben wel een paar tips en adviezen voor je. Zodat je weet in welke richting je het moet zoeken en waar je op moet letten voordat je ergens je handtekening onder zet. Lees dit artikel en je komt in elk geval beter beslagen ten ijs!

1. Het vizier op hout en houtlook

Hoewel je een keuken niet elk seizoen koopt en hem uitzoekt voor de langere termijn, probeer je toch ook mee te bewegen met de actuele interieurtrends. Het mooiste is dan als je een keuken vindt die genoeg mogelijkheden biedt om later makkelijk op te gaan in een nieuwe visie op interieur. Dat is bij uitstek het geval met houten keukens of keukens in een natuurlijke houtlook. De rustige kleuren en structuren van hout passen zich namelijk moeiteloos aan aan diverse woonstijlen, zodat je best een keer je interieur kunt omgooien zonder meteen je keuken te hoeven vervangen!

2. Het echte warme thuisgevoel

Houten en houtlook keukens heb je in allerlei verschijningsvormen, van strak modern en stoer industrieel tot warm klassiek. Daarbij hoeft de keuken niet per se van massief eikenhout of een andere houtsoort te zijn, want dankzij geavanceerde printtechnieken is houtlook tegenwoordig zelfs door echte kenners nog maar nauwelijks van echt te onderscheiden. Wat je ook kiest, je creëert met hout zeker een behaaglijk en intiem gevoel in huis.

3. Hout past bij elke stijl

Welke houtsoort je het meeste aanspreekt, is natuurlijk erg persoonlijk. Daarom is de keuze in hout en houtlook gelukkig ook enorm groot. Eikenhout voert wat dat betreft wel de boventoon en dat is niet zo gek. Want deze houtsoort komt heel mooi tot zijn recht in een traditionele landelijke of rustieke stijl, maar ook in een eigentijdse industriële stijl. Of je nou van nostalgisch houdt of van robuust steigerhout, met eiken zit je altijd goed. Je kunt eindeloos spelen met vormen, diktes, kleuren en afmetingen. En het leuke is: je hoeft niet per se je héle keuken tot de laatste millimeter van hout te maken. Je krijgt ook al een warme houten uitstraling als je het hout beperkt tot een paar details, zoals een fraai houten keukenblad.

4. Koken in alle vrijheid

Een andere trend die net zo tijdloos is als de houten keuken is de U-keuken. Dat heeft niet zozeer te maken met stijl, als wel met de heerlijke praktische mogelijkheden die deze ruimtelijke keukenopstelling biedt. Je staat letterlijk middenin de keuken, met alles om je heen: het kookgedeelte, het aanrecht, de apparatuur, de opbergruimte. Door de ruime opstelling van een U-keuken ervaar je een ongekend gevoel van vrijheid tijdens het koken. Bovendien kun je er – makkelijker dan in veel andere keukenopstellingen – extra apparaten in kwijt, zoals een tweede oven of een ingebouwde koffiemachine.

5. Ruime mogelijkheden

Qua uitvoering gelden voor een U-keuken dezelfde uitgebreide mogelijkheden als voor elke andere keuken. Je kunt ze helemaal naar je eigen wens samenstellen: vrijwel elke kleur en stijl is mogelijk, van klassiek tot modern.  Je hebt keus uit tal van materialen en werkbladen. En voor je apparatuur heb je echt alle ruimte. Over ruimte gesproken: voor een U-keuken moet je niet te klein bemeten zijn, want je hebt rondom genoeg bewegingsvrijheid nodig. Klein kan dus wel, maar niet té.

6. Hoofdzaken en bijzaken: alles telt!

Hoe betaalbaar sommige keukens ook zijn, het blijft altijd een hele investering. Daar mag je dus wel iets voor terugverwachten! Om te beginnen natuurlijk een keuken van goede kwaliteit, maar vergeet zeker de service vanaf aankoop tot plaatsing niet. Zo is bij apparatuur gratis levering vanaf laten weg zeggen € 150,- heel normaal, net als het gratis retour nemen van oude apparaten. Verder mag over een bedenktijd van minimaal 14 dagen geen discussie ontstaan. Daarnaast is een behoorlijke kennis van zaken vaak erg handig om de juiste adviezen te kunnen geven. Sommige (online) keukenzaken hebben tientallen jaren ervaring in de branche, zodat je ze kunt beschouwen als echte keukenspecialisten. Bijkomend voordeel is dat de collecties bij dit soort zaken doorgaans breed zijn en de prijzen concurrerend. Dus ook al oriënteer je je misschien bij meerdere keukenaanbieders, je zult merken dat je je bij één goed gesorteerde keukenexpert al snel het beste op je gemak zult voelen. En dat laatste is zeker zo belangrijk als je met een gerust hart op weg wilt naar je uiteindelijke droomkeuken…


Bijpassende informatie en advies