Hoe maak je je tuin winter klaar?

H

Heb je heel de zomer kunnen genieten van je tuin? De koudere dagen staan weer voor de deur en nu is het zaak om je tuin zo achter te laten dat het niet veel schade zal oplopen van de winter. Richting de zomer wil je zo min mogelijk werk hebben aan je tuin. Het is een kleinere moeite om je tuin goed achter te laten dan in de lente je tuin weer te moeten opknappen. In dit artikel lees je hoe je je tuin winter klaar maakt!

Voorbereidingen op je meubels

Het belangrijkste aan je tuin winter klaar maken, zijn de meubels. Als het goed is weet je of de meubels goed tegen het weer kunnen. Twijfel je hierover, dan is het beter om je meubels ergens overdekt op te slaan, mocht je de ruimte hiervoor hebben. Door het goed onderhouden van je meubels in de winter behoudt je de kwaliteit en de kleur van je tuinmeubelen. Vaak zijn tuinmeubelen kwetsbaar zoals een tuinzetel. Vergeet in de winter ook de planten niet, deze kun je indien mogelijk ook naar binnen halen.

Wellicht een nieuwe inrichting

Wil je je tuin voor de volgende zomer anders ingericht hebben? Dan is de winter een mooie periode om hier rustig over na te gaan denken. Neem eens een kijkje bij de tuinmeubelen van vidaxl. Doe inspiratie op online of laat je adviseren door experts. Wil je het groots aanpakken? Dan kun je ook kijken voor een veranda of een serre waardoor je wellicht in de winter ook plezier kan hebben van je tuin.

In de winter gebruik maken van je tuin

Natuurlijk kun je ook in de winter gebruik maken van je tuin. Heb je een overkapping, dan kun je daar met een beetje warmte prima zitten. Hang lampjes of een heater op en creëer een knus plekje om je tijd door te brengen, zo heb je in de winter ook plezier van je tuin! In de winter is het heerlijk knus om te gaan BBQ’en, je kunt ook een tent opzetten en vrienden of familie uitnodigen.

De winter betekent niet dat er niet aan de tuin gewerkt kan worden. Berg je meubels goed op en denk alvast na over de invulling van je tuin de volgende zomer. Onderhoud je meubels goed en zorg goed voor de planten zodat je in de zomer minder werk hebt om alles weer op te knappen.

Bijpassende tips en advies

Foto bovenzijde: Unsplash