Zo vind je een nieuwe eetkamertafel

Z

Ben je op zoek naar een nieuwe eetkamertafel? Dan merk je al snel dat er een groot aantal varianten beschikbaar zijn. Met een groot aantal varianten is het niet eenvoudig om een keuze te maken. Daarbij heb je ook een groot aantal andere factoren die je in het achterhoofd moet houden voordat je daadwerkelijk tot een aankoop over kunt gaan. Voordat je jouw eetkamer verandert en de nieuwe meubelstukken hiervoor aanschaft, kun je dus het beste eerst bekijken waar je op moet letten. Want hoe zorg je er dan voor dat je veel profijt hebt van de nieuwe tafel? Onderstaande informatie zet alles voor jou op een rij.

De interieurstijlen en de materiaalsoorten

Een nieuwe eetkamertafel aanschaffen begint door te bekijken welke interieurstijl je wilt hanteren. Als je jouw woning tot een mooi geheel wilt brengen, is het namelijk belangrijk dat je de tafel hier ook op aanpast. De interieurstijl zal daarom het uitgangspunt zijn voor de zoektocht. Iedere interieurstijl kent daarbij een eigen gebruik van materialen. Zo vind je bij landelijk juist veel hout terug, terwijl je bij andere interieurstijlen wellicht weer een combinatie van materialen terugvindt. De materiaalsoorten kunnen dan ook weer bij de rest van de woning passen en jou ook weer nieuwe gemakken en voordelen opleveren. Je voorkomt hiermee dat de woning geen mooi geheel is en jij niet de uitstraling hebt die je wenst te hebben.

De vormen en afmetingen

Als je bij een woonwinkel naar de eettafels en andere meubelstukken kijkt, kun je ook nog letten op de vormen en afmetingen. De vorm van de tafel kan een groot verschil opleveren in een bepaalde ruimte. Zo wil je in een kleine ruimte bijvoorbeeld voldoende plaats overhouden, maar tegelijkertijd ook met iedereen aan tafel kunnen. In een grotere ruimte wil je de ruimte wellicht optisch kleiner laten lijken, zodat je een knusse sfeer krijgt. Door dan ook op de juiste afmetingen te letten, voorkom je dat je niet met het gehele gezin kunt genieten van de maaltijden of niet voldoende ruimte overhoudt voor extra mee-eters.

Een tafel volledig op maat laten maken

Bij een woonwinkel kun je ook vaak nog extra opties terugvinden. Je hoeft namelijk niet alleen voor de standaard modellen in het assortiment te kijken, maar kunt de tafel helemaal op maat laten maken. Hiervoor dien je de wensen aan te geven die je op dit gebied hebt, waarna de professional voor jou aan de slag gaat om de tafel in elkaar te zetten. Het enige waar je dan rekening mee moet houden, is de extra tijd levertijd die erbij komt. Het laten maken van de tafel zal daarom altijd iets langer duren dan wanneer je een standaard variant in het assortiment van de winkel aanschaft.

Bijpassende tips en advies