De beste trends voor je woonkamer van 2023

D

Heb je een nieuw huis gekocht en vindt de verhuizing plaats in 2023? Je zult dan nu alvast kunnen kijken naar het afsluiten van een opstalverzekering. Echter moet je ook nadenken over hoe je de woonkamer in je nieuwe woning wilt inrichten. Het is hierbij natuurlijk belangrijk om rekening te houden met de nieuwste trends. Door hiervan gebruik te maken in je interieur kun je ervoor zorgen dat je lang kunt genieten van een prachtige en stijlvolle ruimte. Ook als je de woonkamer in je huidige woning anders wilt inrichten, doe je er goed aan om deze trends toe te passen!

Neutrale kleuren

We hebben gezien dat neutrale woonkamerontwerpen de ontdekkingspagina van Instagram in 2022 veroverden en dit zal niet veranderen voor 2023. Nu steeds meer mensen een gezellige ruimte in hun huis willen creëren, beginnen de meeste mensen met de woonkamer als het is een van de belangrijkste plekken om achterover te leunen. Witte en grijze woonkamers blijven de basiskleur om muren te schilderen. Met bijpassende warme grijze en taupe decors, zoals geweven poefs, plaids en kussens om warm en behaaglijk te blijven.

Buiten naar binnen

Je huis vullen met de kleuren van de natuur zal groots zijn voor 2023. Met milieuvriendelijke prikkels, klimaat en manieren van leven die steeds milieuvriendelijker worden, zullen onze kleurkeuzes dat nog meer gaan weerspiegelen in onze huizen. Met veel tinten om rekening mee te houden bij het inrichten van je woonkamer, van oerwoudgroen tot zeeblauw, zandcrème en pastelkleuren, zijn er genoeg kleuren om in het kleurenpalet van de natuur te brengen.

Open haard

Gezellig is de belangrijkste look voor 2023, vooral met het huidige klimaat van de kosten van levensonderhoud. Steeds meer van ons willen een ruimte creëren die behaaglijk en warm aanvoelt en wat is een betere manier dan met een open haard. Experts houden van een witte woonkamer die de open haard laat zien als een gedurfd statement voor een knusse omgeving. Laat je een open haard in je nieuwe huis plaatsen? Kijk dan zeker eens naar je goedkope woonverzekering, mogelijk moet je dit namelijk veranderen na de installatie.

Lambrisering

Lambrisering blijft een populaire interieurtrend voor 2023. Het is een geweldige manier om periodiek karakter toe te voegen aan elk type huis, of het nu gaat om nieuwbouw of een Victoriaans huis. Lambrisering is ook goed voor het toevoegen van contrast aan je muren, waardoor je ruimte groter en groter kan lijken wanneer je halve lambrisering gebruikt, waardoor je lounge ruimtelijk en elegant aanvoelt.

Cottage core

Cottage core interieurs zullen volgend jaar populair blijven met meer mensen die het plattelandsleven willen leiden zonder daarheen te hoeven verhuizen. Bovendien zullen neutrale cottage-interieurs trendy zijn, comfort en stijl toevoegen aan de lounge en tegelijkertijd gemakkelijk worden aangepast met kleur als het je smaakpapillen in je interieur prikkelt. Crème en bruin in laagjes in je ruimte aanbrengen is gemakkelijk te doen en als je van veel ornamenten, accessoires en meubels houdt, dan is dit kleurenpalet iets voor jou.

Bijpassende tips en informatie