Hoe kan je diamond painting het beste bewaren?

H

Zo bewaar je een diamond painting

Heb je net een eigen foto diamond painting gemaakt of wil je er een gaan maken, dan is het niet de bedoeling dat deze na het maken beschadigd wordt. Je kunt je diamond painting inlijsten, maar er zijn diverse andere manieren om ervoor te zorgen dat jouw kunstwerk niet beschadigt. In dit artikel vertellen wij je meer over de opbergmogelijkheden van je diamond painting en lees je ook hoe je jouw steentjes het beste kunt opbergen. Lees snel verder voor meer informatie!

Rol je diamond painting op

Je koopt een diamond painting doorgaans opgerold en het is dan ook zeker niet erg als je deze na ermee aan de slag te zijn geweest weer oprolt. Je diamond painting neemt zo weinig ruimte in beslag en het is zo gedaan. Wel een feit is dat de diamond painting op een gegeven moment kan opkrullen als je dit blijft doen.

Koop een portfolio map

Als je jouw diamond painting op een mooiere manier wilt opbergen of er meerdere hebt, dan is het zeker aan te raden om een portfolio map te kopen. Deze zijn doorgaans iets duurder, maar bieden ook ruimte aan meerdere diamond paintings. Ook beschikken deze mappen over een handvat, waarmee je jouw diamond paintings eenvoudig overal mee naartoe kunt nemen. En het ziet er ook nog eens prachtig uit als je jouw diamond paintings in een portfolio map opbergt.

Bewaar je diamond painting onder je matras

Wanneer je jouw diamond painting graag plat wilt krijgen en tijdelijk wenst op te bergen, kun je hem ook onder je matras bewaren. Hierbij is het belangrijk de kant van de stenen met een vel papier te bedekken. Leg de diamond painting op je matras en zorgt ervoor dat deze er rustig op zakt. Het is belangrijk dat je matras vrij strak vastligt. Wanneer je matras veel schuift, zal je diamond painting eerder beschadigen. Ook moet je over een plat oppervlakte beschikken om jouw diamond painting op te leggen. Plaats deze niet direct op de lattenbodem.

Steentjes bewaren? Doe ze in een opbergdoos

Ben je bezig met een diamond painting of net klaar hiermee en wil wat steentjes bewaren? Dan is een opbergdoos voor diamond painting zeker aan te raden. Deze dozen zijn doorzichtig en beschikken over verschillende vakjes. Je kunt eventueel stickertjes met de kleurnummers op de vakjes plakken, zodat je de volgende keer dat je verder gaat alles eenvoudig kunt vinden. Een opbergdoos voor diamond painting mag dan ook zeker niet ontbreken als je met diamond painting aan de slag gaat.

Wij wensen je veel succes met onze tips!


Bijpassende tips en informatie