Hoe je in 5 simpele stappen de perfecte raamdecoratie kiest

H

Raamdecoratie uitkiezen kan een flinke uitdaging zijn. Je wilt tenslotte een goede keuze maken, want raamdecoratie gaat vaak jaren mee. Daarom hebben wij vijf simpele stappen opgesteld waarmee jij de perfecte raamdecoratie voor jouw huis kan kiezen.

Kijk naar de ruimte

Als eerste is het belangrijk om te kijken naar de ruimte waarvoor je raamdecoratie zoekt. Hierdoor kan je het juiste type raamdecoratie kiezen. Verduisterende gordijnen zijn bijvoorbeeld perfect voor een slaapkamer en een dakraamrolgordijn is ideaal voor een raam in een schuin dak.

Bepaal de functie

Nadat je de ruimte hebt bepaald, moet je nadenken over de functie van de raamdecoratie. Wil je de kamer volledig kunnen verduisteren of juist kunnen spelen met de lichtinval? Denk hierbij aan jaloezieën. Ook privacy kan belangrijk zijn bij bijvoorbeeld woonkamers en badkamers. Bedenk dus goed welke functie je raamdecoratie moet vervullen.

Kies je stijl

Kies voor een stijl die past bij jouw interieur. De kleur van de gordijnen is hierbij belangrijk. Witte of aardetinten passen goed bij een landelijke stijl, terwijl donkere kleuren zoals donkergroen en zwart beter passen bij een moderne of industriële stijl. Vraag kleurstalen op bij bijvoorbeeld Raamdecoratie.com om de perfecte kleur te kiezen.

Ga voor raamdecoratie op maat

Standaardmaten zijn vaak goedkoper, maar de kans is groot dat deze niet goed passen. Kies daarom voor raamdecoratie op maat. Zo voorkom je dat je te kleine rolgordijnen of jaloezieën hebt hangen.

Installeer je raamdecoratie

Kijk goed naar het type kozijnen dat je hebt en of de ramen naar binnen of buiten klappen. Ook ventilatieroosters zijn belangrijk om rekening mee te houden bij de installatie van raamdecoratie. Als je het niet zelf wilt doen, kan je altijd een bedrijf inschakelen voor de installatie.

Met deze vijf simpele stappen kan jij binnen no time de perfecte raamdecoratie uitkiezen!

Bijpassende tips en advies