Het belang van ergonomische meubels voor in je thuiskantoor

H

De afgelopen jaren is thuiswerken voor veel mensen een steeds groter onderdeel van hun hun leven, of zelfs een compleet nieuw onderdeel van het leven geworden. En deze trend lijkt ook niet meer te verdwijnen. Vijf dagen per week naar kantoor is allang niet meer de norm. Als je zoveel tijd doorbrengt met thuiswerken, volstaat een stoeltje aan de keukentafel of een klapstoeltje in de studeer/ logeerkamer natuurlijk niet meer. De juiste ergonomische kantoormeubelen voor in je thuiskantoor helpen je gezond te houden en kunnen veel lichamelijke klachten te voorkomen.

Nu ergonomische kantoormeubelen voor thuis steeds meer ingeburgerd raken, heb je vast wel eens gehoord van het zit sta bureau. Als je nog geen zit sta bureau in huis hebt, dan zijn er vele redenen om te overwegen er toch snel één aan te schaffen. Wist je bijvoorbeeld al dat een zit sta bureau niet alleen grote voordelen heeft om vervelende lichamelijke problemen zoals rugklachten en RSI-klachten te helpen voorkomen, maar daarnaast ook nog eens zorgen voor een hogere productiviteit? Hieronder vind je nog eens alle reden waarom ergonomische meubelen in je thuiskantoor belangrijk zijn op de korte en lange termijn en wat een zit sta bureau, bestel deze bijvoorbeeld bij Officecity, kan doen voor jouw gezondheid, productiviteit en welbevinden.

1. Je lichaam gezond, flexibel en klachtenvrij houden met de juiste ergonomische meubels

We weten inmiddels allemaal dat veel zitten nadelige gevolgen heeft voor onze gezondheid. Het menselijk lichaam is er nu eenmaal niet op gemaakt om heel veel tijd in een rustende zithouding door te brengen en als je dit wel doet gaan je bloedsomloop en je spijsvertering minder goed werken waardoor op den duur serieuze ziektes en kwalen veroorzaakt kunnen worden. Een zit sta bureau zorgt ervoor dat je ook staand op een comfortabele manier je werk kunt doen. Zo zit je op een dag een stuk minder tijdens je werk. Je kunt afwisselen tussen zitten en staan, waardoor je lichaam beter in beweging blijft. In het begin kan staand werken even wennen zijn. Maar je zult zien dat je na verloop van tijd steeds meer taken staand uit gaat voeren.

2. Blijf vrij van Rugklachten en RSI-klachten door ergonomische kantoormeubelen

Een bureau dat op de juiste hoogte is ingesteld in combinatie met een goed ingestelde bureaustoel of bijvoorbeeld een zit sta kruk zorgt ervoor dat je tijdens het werken een goede lichaamshouding hebt. Zit je thuis wel eens lang achter elkaar op een gewone eetkamerstoel of klapstoel, dan merk je misschien al wel eens dat je hier last van je rug van kunt krijgen. Doe je dit lange tijd achter elkaar dan zal dit steeds verder verergeren. Ook kan een verkeerde houding tot RSI-klachten aan je nek, schouders, polsen en ellebogen leiden.

3. Productiever door een zit sta bureau

Als je lange tijd achter elkaar zit, wordt door de tragere bloedsomloop ook je concentratie en productiviteit steeds minder. Door af te wisselen in houdingen blijf je actief en houd je je hersenen wakker. 


Bijpassende tips en informatie