Haal de lente in huis: ga voor een vrolijke sfeer

H

Als de lente komt, is het tijd om alle dikke kleden op te ruimen en te zorgen voor een frisse, vrolijke sfeer in huis. Zes tips om een zachte lentebries door je woning te laten waaien.

1. Lekker licht

Laat het daglicht volop binnen voor een lichte lentesfeer in huis. De avonden zijn nog lang, dus zorg dan ook voor voldoende licht. Bijvoorbeeld met led spots.

2. Geur waar je vrolijk van wordt

Het aansteken van een geurkaars of het vullen van een aroma diffuser met essentiële oliën is simpel, maar het kan meteen de sfeer in huis opvrolijken. Vooral de geuren van mandarijn of ander citrusfruit maakt opgewekt en vrolijk.

3. Lentebloemen op tafel

Lentebloemen zoals tulpen en narcissen doen het altijd goed. Of wat dacht je van een mand met lentebloeiers op tafel? Wil je weer eens wat anders, kies dan witte anemonen.  Ze zien er prachtig uit in kleine knopvazen, waarmee je moeiteloos een lentetafereeltje creëert. Met een paar groene stengels of voorjaarsbollen zorg je voor een instant lentegevoel.

4. Seizoensdecoraties

Eenvoudige accenten in huis geven je huis net die extra lentesfeer. Dit kun je doen door het seizoen in huis te halen. Het kan zo simpel zijn als een decoratieve kom gevuld met eieren of een plank met een vrolijke tekst.

5. Lenteschoonmaak

Er is geen beter moment om je huis op te ruimen en een lenteschoonmaak te houden. Dit is het moment alles weg te doen wat je niet meer wilt of nodig hebt. Dweil de vloeren met een frisse geur en zeem de ramen. Dat geeft een licht en schoon gevoel en zo komt er meer licht naar binnen.

6. Licht kleed

Om je lentekamer af te maken, kun je een zacht kleed in lichte kleuren gebruiken voor extra comfort onder de voeten. Hoewel de lente zonneschijn brengt, kunnen de temperaturen nog steeds aan de koele kant zijn. Kies voor een lichtgekleurd katoenen kleed. Dit draagt bij aan het luchtige gevoel dat je wilt hebben in de lente.


Bijpassende tips en informatie